От мобилни телефони до цифрови камери
ksamokovliev - помощник
За мое съжаление неможах да намеря такава джаджа.
Някой може ли да ми изпрати схема на точното свъзване.
nikolson написа:
Според мене, закупуването на трансформатор е разумно решение, защото се намират инструменти,работещи на 110/120
волта на интересни цени.
ХУбаво решение е трафа, но кофтито е че ще е голям и тежък.
nikolson - майстор
Около 20 кг за 3.3 кВа, което позволява да включиш най-мощен ръчен инструмент за 25/75 % цикъл.
dyaneff - майстор
Тороидалните автотрансформатори, които се използват при японските климатици втора употреба не са тежки. По добре потърси трансформатор.
Subsa - специалист
Какво, смятате че използват под 600V триак в бутона, в предвид, че товара е индуктивен и с по-големия ток на 120V като нищо ще отскача напрежението над 300V. Може...
Триаците имат и готиното свойство да отпушват като им се превиши напрежението А-К.
Като цяло има риск за бутона.
viho - помощник
Според мен има риск за цялата машина , при това регулиране, като е споменал колегата по горе напрежението 250 в. но за кратък период от време .
Не добра идея да го пускаш така трансформатор от климатик е наи доброто за теб и твоята машина :)
ksamokovliev - помощник
добре по оптималния вариант не е ли с тиристори.
Нещо ме объркахте!?Сега опасно ли е така или трябва задължително с траф ?
gogo7777 - майстор
ХУбаво решение е трафа, но кофтито е че ще е голям и тежък.
Е голям голям колко па ще е голям :-D . Може да си го навиеш и сам само с една намотка като автотрансформатор.
Прикачен файл:
22.JPG
hidrazin - майстор
Тези за японските климатици са навити точно така.
:partyman:
shadow__01 - майстор
Питай в Конрад за трансформатор 220/110V с подходяща презапасена мощност. Но да знаеш, че НЕ са галванично разделени и на изхода ако пипнеш единия край бие ток. Те са по същата схема която ти дадоха да си навиваш сам.

Тема "220V към 120V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: