Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
За мазилката трябва да почнеш да обикаляш по фирмите които предлагат и да разпитваш какви варианти предлагат за твоя случей (някои няма да могат да ти отговорят и направо ги подминаваи). Колегите вече са ти казали за влагата - аз ще добавя и устоичивост на замърсяване заради белия цвят които ще имаш. Това автоматично отхвърля минералните които са най-дишащи и евтини ,но се мърсят зверски. Предполагам най-добра ще се окаже силиконова заради влагата и цапането , но това е само предположение.
gechev - специалист
Наблегни на шумоизолацията, че над летището лятно време ще си, като кула на РВД.
Мерси за информацията, другата седмица ще се заема с задачата да походя малко по фирмите и да разпитам кой какво предлага и кое е по добро на цена-качество. Колкото до шумоизлоацията, аз живея в този район и като ли че не е проблем шума пък може и да съм свикнал и това го има..:) Пове4е ме притеснява хидроизлоцията с тази открита тераса, която ще е изложена целогодишно на атмосферни влияния се опасявам да не започне да те4е и затова може би към най-добри качествени материали съм насочен в тази посока, единствено засега съм чувал за Изола-Петров 4е правят такива изолации ако някой има и други предложения ще се радвам да сподели..:)
VLADO66 - майстор
posejdon написа:
Мерси за информацията, другата седмица ще се заема с задачата да походя малко по фирмите и да разпитам кой какво предлага и кое е по добро на цена-качество. Колкото до шумоизлоацията, аз живея в този район и като ли че не е проблем шума пък може и да съм свикнал и това го има..:) Пове4е ме притеснява хидроизлоцията с тази открита тераса, която ще е изложена целогодишно на атмосферни влияния се опасявам да не започне да те4е и затова може би към най-добри качествени материали съм насочен в тази посока, единствено засега съм чувал за Изола-Петров 4е правят такива изолации ако някой има и други предложения ще се радвам да сподели..:)
Само не Изола господи... [-X
nikolson - майстор
Според мене, най-добре е съветите да ти ги даде архитектът, който прави проекта. Виж фирми, които са изпълнявали луксозни проекти, защото постигането на добър краен резултат е и въпрос на система. В тази връзка ще спомена един дискутиран в друга тема на форума въпрос за грунд, който не "попивал". Когато през 2008г правих ремонт, избрах боя и грунд, като грунда ми казаха, че не попива, а става като тапет, върху който се полага боята. След време, ако реша да боядисвам, боята не се сваля, а се отлепва с грунда. Дойдоха, направиха го и си тръгнаха. Вече четвърта година няма проблем. Но, не мога да препоръчвам, защото, нито знам марката, нито технологията. Записах само кода на цвета.
Tsilkov - майстор
nikolson написа:
нито технологията
В случея тя е от основно значение. Покривите обикновенно текат от воронките, детайла на борда и комините а не от материала на изолацията. Имаше в нета блог за хидроизолации(имаше даже статии за използваем плосък покрив) точно на варненска фирма - потърси ги. На тоя покрив освен хидроизолацията е много важна и топлоизолацията - да не стане после покрива не тече ама има конденз и сметките са "в небесата".
schuldiner - майстор
Не знам колко са виждали вилата на Гяуров на Журналист, но тя си беше перфектна не само като местоположение, а също като изпълнение и архитектура (между другото точно "средиземноморска вила" е стилът, много сходен с идеята на posejdon). Имам представа какво се вижда от Доброгрлед и от Аксаковска панорама, та си мисля че хич не е лош вариант за него район.
Искаше ми се да постна поне къщата на Валери Божинов (подобна концепция), но и нея не намирам из нета... Както и да е! Трябва да се знае, че е скъпо удоволствие този тип строеж. За фасадата се използват предимно естествени материали, само най-добро качество. Например двоен зид на първия етаж, като външният е естествен камък, евентуално сайдинг на втория, ама не квото има на промоция в бриколажа, подходяща дограма (един познат така беше набрал на дограмаджиите, че си внесе тик, разбичи си го и си направи цялата дограма тикова за същите кинти като на поръчковата, някво "супер" 100-камерно пвц), медни водостоци (не боядисани, че им личи), стъклени паравани на откритата тераса също няма да са излишни... абе глезотийки, ама такива, които като остаряват, да стават още по-хубави. Не на последно място качествена хидроизолация. Топлоизолацията всеки може да я насмята, ама рядко се среща архитект или проектант да знае какво се прави с водоотвеждането и какво трябва да е хидрото. Моето мнение е, че най-практични за Варна са плоските покриви с външно водоотвеждане, с нисък борд, барбакани и водосборни казанчета. За материалите категорично не изола, нито който и да е български. Изборът е достатъчно голям при качествените, личат си и по произхода, и по цената, но все пак трябва да се консултираш с човек, който разбира. Пак като пример - на вилата на Гяуров изолацията беше Репанол, покрит с 10 см речна баластра, по мое мнение калибрована. Гледах покрива когато беше около 30 годишна изолацията и не видях нещо да й има, на практика сигурно е вечна. Но това е прекалено, освен ако и останалото по къщата не е в този клас. Спокойно може да се заложи на циментова замазка върху ТИ и битумна мембрана, лепена с горелка, а за настилката - първо си намисли скари/декинг, плочи, трева или друго искаш, решенията не са особено трудни.
мерси отново на всички, както обещах качвам една фасада на къщата от юг..това ще е краен вариант ако споделите идеи за материалите цени и качество ще съм много благодарен :)

Прикачен файл

704885_438644352867246_1689446949_o.jpg
svetoslavoff - специалист
посейдончо,
Там(Акс) не са ли много нагъсто застроени дву и триетажни къщи. Това как ще се върже...
Tsilkov - майстор
schuldiner написа:
Моето мнение е, че най-практични за Варна са плоските покриви с външно водоотвеждане, с нисък борд, барбакани и водосборни казанчета.
Няма ли да кажеш причината :) . Освен това дай малко повече подробности защото в момента това е доста рядко изпълнявана система.
posejdon написа:
качвам една фасада на къщата от юг..
Аз бих махнал камъка от перголите (ако са перголи де)
Последна промяна от Tsilkov на пет ное 23, 2012 11:42 pm, променено общо 1 път.

Тема "Къща в Средиземноморски стил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: