Всичко за дърводелството
r4ptor - напреднал
нещо не разбрах шегата в последните постове?!
bogomilZ - специалист
r4ptor написа:
Няма шега - раздела Дърводелство е сериозен.
А по темата - поемаш поръчки - с изкараните пари купуваш инструменти - нови поръчки нови инструменти - старите клиенти казват на новите че работиш качествено и в срок - старите машини не те устройват купуваш нови машини - поръчките валят отказваш някой че не смогваш с времето - работата наедрява нужно е по-голямо помещение - сам не се оправяш - наемаш работник - тъкмо го научиш да работи и той реши че може да печели сам повече и те напусне - наемаш двама нови - вече си началник само приемаш поръчки - и чак тогава си на етап данъчни , ХЕИ , Охрана на труда, пожарна ......
r4ptor - напреднал
bogomilZ написа:
r4ptor написа:
Няма шега - раздела Дърводелство е сериозен.
А по темата - поемаш поръчки - с изкараните пари купуваш инструменти - нови поръчки нови инструменти - старите клиенти казват на новите че работиш качествено и в срок - старите машини не те устройват купуваш нови машини - поръчките валят отказваш някой че не смогваш с времето - работата наедрява нужно е по-голямо помещение - сам не се оправяш - наемаш работник - тъкмо го научиш да работи и той реши че може да печели сам повече и те напусне - наемаш двама нови - вече си началник само приемаш поръчки - и чак тогава си на етап данъчни , ХЕИ , Охрана на труда, пожарна ......
СЪГЛАСЕН. но за да поемам поръчки, трябва някой да знае че правя мебели, а за да знае си мисля че тряабва някаква форма на реклама, а за да има реклама, си мислех че ми трябва регистрирана фирма и за това се сетих и за работилницата...
nikolson - майстор
Регистрация на фирма и регистрация на работилница са две различни неща (процедури). Можеш да регистрираш фирма, без (преди) да регистрираш работилница(та).
r4ptor - напреднал
nikolson написа:
без (преди) да регистрираш работилница(та).
желанието ми е да си действам с фирмата и производството "преди да рег. работилницата".
nikolson - майстор
Можеш, щом няма да наемаш хора.
r4ptor - напреднал
nikolson написа:
Можеш, щом няма да наемаш хора.
за начало няма. опре ли ми да наемам хора, значи имам доста работа, следователно откъм финансова гледна точка няма да ми е проблем едно построяване и регистрация на цех :)
dyaneff - майстор
Освен това спокойно можеш да твърдиш, че мебелите ги сглобяваш на място, при клиента.

Тема "Изисквания за дърводелска работилница?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: