Колеги, живея в стара къща и имам проблем с комина. Поради факта, че комина беше направен само до първия етаж, се наложи да го удължавам, защото сложих котел на дърва и въглища в мазата. В резултат на това се получиха много чупки. От друга страна къщата е стара и ме притеснява да не стане фал, защото първия етаж е на гредоред. Преди няколко години запалих комина и в последствие минах на газ, като свързах газта успоредно т.е. мога се топля и на котела. Поради факта, че ми останаха още въглища, взех да се чудя да си направя нов външен комин. Идеята е да не се притеснявам, че ще се запали, защото в колета горя 99% въглища, а и електрониката му е направена при достигане примерно на 80 градуса на водата, да затваря клапата на въздух и от там на намалява горенето. Като резултат от това се получава лъскав слой сажди, които като се запарят става лошо. Идеята ми е да взема една стоманена тръба с диаметър 150 мм примерно с дебелина 4- 5 мм, да взема изолация ISOLINE с алуминий и да “облека тръбата”. И след това да я изправя и захвана външно с плаки за стената. Другия вариант е да ползвам inox-ови тръби, но не знам ще издържат ли? Идеята ми е да паля котела през почивните дни, а през другото време да съм си на газ. Най- вече, защото ми останаха 2 тона въглища и 2 тона дърва в мазата
!
Общата дължина ще бъде 10 метра.
Моля за вашето мнение става ли та се направи такъв комин или......

Общата дължина ще бъде 10 метра.
Моля за вашето мнение става ли та се направи такъв комин или......