• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Плота под 45 градуса ли да го снадя?
shadowman - майстор
Тази мивка е плитка и може да пръска много отвън, също така е турска които в повечето случай ламарината е по-тънка от другите.
ribnikolaevi - майстор
Не знам каква е като производство, под марката Бланко я купих ...
http://www.blanco.co.uk/products/sink/b ... o8scompact
Та как да режа плота?
Последна промяна от ribnikolaevi на нед ное 25, 2012 4:37 pm, променено общо 1 път.
colyo - специалист
Дългата част с мивката я пусни до края, за да не я снаждаш под мивката, а за котлоните, късо парче. Бланко е немска фирма, но къде е пресована ламарината.......не знам. Ако не можеш да я върнеш, слагай я , иначе второто корито ти е напълно излишна и само ти изяжда свободно пространство на плота. Като се завъртиш един - два пъти да си нарежеш доматите ще усетиш какво ГСП си направил.
shadowman - майстор
Бланко са добри, обадих се защото на снимката е мивка от роси (така ми се стори).
ribnikolaevi - майстор
Ето я мивката. Как се действа с тези щипки? Чудя се, каво би станало, ако изрежа борда както съм означил по схемата? Има наклон около 3 мм по дължината на отцедкина ...

Прикачен файл

P1100534 ns.jpg
P1100534 ns.jpg (51.33 KиБ) Видяна 2405 пъти

Прикачен файл

P1100534 ns 2.JPG
P1100534 ns 2.JPG (44.94 KиБ) Видяна 2405 пъти
colyo - специалист
...........ще съсипеш хубавата мивка. Много е хубава мивката , но не е за тази тясна кухня. Плота се изрязва и под отцедника. С тези скоби се захваща мивката за плота, като преди това под ръба се пълни със силикон за всеки случай. В комплектите дават уплътнение от порест полистирол, но аз лично не му вярвам много, а и след време се кашва.
ribnikolaevi - майстор
Всъщност въпросътс плота мога да го отложа малко във времето и да помисля (ако помагате, да помислим).
Сега са ми на зор вратичките, искам да ги пусна, че Коледните празници чукат на вратата и фирмите излизат в почивка.

Ей това е схемата за вграждане на хладилника. Вътре, между страниците е 560-568. При 568 (максималното) + 9 +18 (страници по 18, едната покрит кант, другата полупокрит) - 2 ( за фугата между вратичките) става:
568+9+18-2 = 593 ширина на вратата. Вярна ли ми е сметката? От друга страна фурната ми е 594. И се обърквам. Каква ширина на вратичките да избера? Чудя се не толкова заради миливетъра разлика, а защото предполагам, че тия размери са стандартизирани и не би трябвало да има разлика даже от милиметър. Което ме навежда на мисълта за моя грешка.

Прикачен файл

AEG SCZ 71800F0.jpg
AEG SCZ 71800F0.jpg (34.35 KиБ) Видяна 2381 пъти

Прикачен файл

Схема Фурнa за вграждане AEG BP 5013021M.jpg
Схема Фурнa за вграждане AEG BP 5013021M.jpg (46.16 KиБ) Видяна 2381 пъти
ribnikolaevi - майстор
Разгледах доста схеми за вграждане на хладилници с размери, близки до моя. Някои дават вътрешен размер на шкафа 560, други 560-570, трети мин. 560, четвърти точно 560. Каква е логиката, като се вгражда хладилник, как се хваща вратата на хладилника към вратата на шкафа? Нещо не схващам.
miliad - майстор
Сметката ти е вярна, не го мисли. Вратите се закачат на "панти за вграден хладилник". И си гледай твоята схема, не чуждите.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: