• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Ясно значи не трябва да чакам да стегне-а полагам CM16 и нaправо замазката след това :?
Идеята е да не се получи "съсъхване" на замазката, т.е. основата да не дръпне водата на матеряла преди да е свързал (стегнал). Това си проличава с нацепването. Когато матеряла свързва, той повишава температурата си и част от водата се изпарява. За това се налага и пердашенето. Също така , ако цимента е в повече от неоходимото :wink:
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Ето каква замазка спретнах днес:
Полагане на "майките":
Прикачен файл:
zam6.JPG
zam6.JPG (112.08 KиБ) Видяна 2420 пъти
Прикачен файл:
zam7.JPG
zam7.JPG (114.37 KиБ) Видяна 2420 пъти
Прикачен файл:
zam8.JPG
Запълване на триъгълниците:
Прикачен файл:
zam9.JPG
Последния триъгълник:
Прикачен файл:
zam10.JPG
zam10.JPG (107.25 KиБ) Видяна 2420 пъти
И завършека:
Прикачен файл:
zam11.JPG
zam11.JPG (113.54 KиБ) Видяна 2418 пъти
Прикачен файл:
zam12.JPG
Имам питанки:
На последната снимка съм показал отстоянията на сифона от стените, чиито "майки" за хоризонтирани една спряно друга, т.е. лежат в една равнина. Следвайки съвета за 1-1.5 % наклон аз направих наклон от 1 % за най дългото разстояние 140 см. Денивелацията между замазката около сифона и замазката до входа на вратата (там където е 140 см) е 14 мм.
Понеже майките по стените и ограждението на душкабината са хоризонтирани в една равнина май имам и на по малките разстояния денивелация 14 мм (на 35 и съответно 40 см разтояние). Така ли трябваше да се получи :?
Или нещо ми куца математиката? Ако сифона ми бе в центъра нямаше да го има този проблем, но когато е в края...
Така ли се прави?
Чаро - Акълия
Ох! Кат видя розАво намазано и нещо в мене трепва!
Защо ги мажете тия работи къде трябва и къде не трябва?
Майсторите тук ти обясниха, че теракола е достатъчен. Еле пък ЦМ16.
Дано няма проблем...
jekasus - майстор
Утре престържи с мистрията наклони по късите части, иначе може да ти надигне нивото на плочите и ще лепиш на пълнеж.
Чаро, не е Боро :lol:
jekasus написа:
Утре престържи с мистрията наклони по късите части, иначе може да ти надигне нивото на плочите и ще лепиш на пълнеж.
Чаро, не е Боро :lol:
А как трябваше да го направя на по късите страни , за да не го престъргвам?
jekasus - майстор
Правата нивелация покрай по-ниския под те обърка. Прави се навсякъде с един наклон. По-точно пода се разделя на 4 части спрямо начина на редене на плочки.
И махни гипскартонени ленти.
jekasus написа:
Правата нивелация покрай по-ниския под те обърка.
Това не го разбрах? Ето снимка:
Прикачен файл:
zam13.JPG
Майките по всички стени лежат в една равнина и са хоризонтирани заедно с гипскартона, върху който ще стъпва душкабината?
Тук къде е грешката? Искам да разбера, защото днес като видях визуално, че наклона е е еднакъв доста размишлявах....

ГК ще го махна обезателно.
jekasus - майстор
Ако редиш по диагонал -
Това са линии за наклоните на пода.
нивелация между А и С са на почти еднакво разстояние от сифона и там ще е равно.
нивелация между А и В заради линията на наклона вече разминават и точка В е на няколко мм по- високо.
Точка D вече ще имаш пълнеж 1-1.5 мм от замазката в добрия случай
Пода ти е разделен на 4 части -
По-високия наклон на 1 ще надигне 2 към вертикалния щтранг.
Като сложиш нивела на 45 градуса от тези линии, трябва да показва абсолютна равнина.

Прикачен файл

zam13.JPG
zam13.JPG (116.57 KиБ) Видяна 2394 пъти
Jekasus,
Благодаря ти много за подробните обяснения.
Утре ще проверя положението в триъгълник 1 и ще го престържа.
Означава ли това, че майката на стената която е близко до сифона не е трябвало да бъде в една равнина с майката на срещуположната стена и трябва да бъде по ниско, за да имаме наклон към сифона 1%
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: