• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
bulhomes2 - майстор
Взех си го от пазара, защото беше 2 лв, но и продавача не знаеше за какво е. Имам едно място в двора, където трябва да съединя 2 коаксиални кабела за кабелната. Направих му табло, но това ме впечатли откъм цена и рекох да взема и него. Гледам обаче, че освен дупките за конекторите на коаксиалния кабел, има и 2 други (с червените тапи). Какво се завира там и изобщо за какво е това цялото?
Прикачен файл:
HPIM9371.JPG
HPIM9371.JPG (58.05 KиБ) Видяна 2703 пъти
Прикачен файл:
HPIM9373.JPG
HPIM9373.JPG (58.29 KиБ) Видяна 2703 пъти
Прикачен файл:
HPIM9374.JPG
HPIM9374.JPG (77.13 KиБ) Видяна 2703 пъти
Прикачен файл:
HPIM9375.JPG
HPIM9375.JPG (78.25 KиБ) Видяна 2703 пъти
Прикачен файл:
HPIM9376.JPG
HPIM9376.JPG (87.88 KиБ) Видяна 2703 пъти
Gadnyara - специалист
В червените тапи влиза и излиза сигнала - има посока (със стрелката). Това става с минимални загуби в основната линия. Там кабелите трябва да се монтират щуцери към резбата в корпуса (вместо тапите).
На F-type конекторите са отклоненията към две крайни устройства. В случая е със 14dB затихване (Малката стрелка с правия ъгъл и числото 14).
Ползва се, когато имате магистрална линия, от която искате да отклоните клон с 14dB по-слаб от основния сигнал.
bulhomes2 - майстор
A как се захваща оплетката тогава? Средната жица е ясна, но за оплетката вероятно трябва да има някакви резбови преходници, защото отворите с червените тапи с доста по-голям диаметър (с резба са) от най-дебелия коаксиален кабел, който съм виждал.

ПП. Чукча писател сега видя, че вече си написал за щуцерите....
hidrazin - майстор
защото отворите с червените тапи с доста по-голям диаметър ... от най-дебелия коаксиален кабел, който съм виждал.
Като го гледам по снимките главния коаксиален кабел не е много дебел. Има и коаксиални кабели по 3 сантиметра дебели. Има и
по-дебели. :shock: Пък и диаметъра на кабела не е колкото отвора. Там се навива една муфа в която се слага кабела и към която се свързва оплетката.
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Натам вървят нещата - ще търся муфи. Ама дали има и смисъл? Там няма да разклонявам, а само да снадя кабелите. Има ли смисъл да ги снаждам с това или да си го направя с обикновена муфа?
VLADO66 - майстор
Няма смисъл да ползваш тоя кютук, купи си обикновенни (ама не от най-евтините) сплитери ако ще разклоняваш,а за връзка има муфи :partyman:
hidrazin - майстор
Слагай го само ако искаш да си намалиш сигнала. :-D Ти нямаш магистрала. Виж какво ти е написал Gadnyara.
Вземи си един свестен сплитер с два изхода и един вход. Затихването му е по-малко от тоя ТАР. Не се хвърляй в такива филми.
bulhomes2 - майстор
Не бе - не ми трябва сплитер. Само муфа. Ама това ми се видя бая "космическо" на нищожна цена и затуй. Наздраве на всички :partyman:
hidrazin - майстор
Ми тогава ти трябва едно такова:Изображение
и две такива:Изображение
На обща цена под 1 лев.
velas - специалист
:) А магистралния отклонител го подари на местната кабеларка. На тях ще им послужи, стига да е работи.
  • 1
  • 2

Тема "Outdoor tap 5-1000MHz - за какво е това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: