Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Фло - специалист
ferrari4456 написа:
И какво желязо да сложа ф8 или ф10? :-D
Няма голямо значение,важното е като гледаш сечението на щурца,количеството желязо да е в интервала 0,13-0,15% от повърхността на сечението.Или с други думи напречното сечение на повърхността на желязото трябва да е 0,13-0,15% от общата повърхност на напречното сечение на щурца. Пръчките ги извивай на Г в двата им края.Щурца трябва да стъпва от двете страни на мин.25 см.върху тухлите.
ebahti - майстор
Фло написа:
Щурца трябва да стъпва от двете страни на мин.25 см.върху тухлите.
Ааа- 25 см. са малко- все пак тоя щурц носи 5 тугли отгоре-може да вземе да поддаде .Турни най-малко 10ка жилязо и застъпи щуреца поне 50 см. :-D
kapanec - специалист
Защо не си купиш готов щрунц има ги различни размери. аз като си купухва пролетта 2м беше 10 лв
kiroslavov - специалист
Аз въобще не бих се занимавал да го правя на място. Продават се готови.
http://tuhli.net/products-page/%D1%89%D ... %B5%D1%80/

http://marmag.bg/bg/products/%D0%9A%D0% ... 719001020/

Слагаш го за 2 минути и забравяш. Както виждаш и цените са ниски - за 10-15лв спестяваш доста работа.
Сега видях, че и в предния коментар са те посъветвали същото.
ferrari4456 - специалист
Преди малко се прибрах с колата ,взех итонга.С него реших да го правя ,че е най лесно...
Утре други ден ще погледна тоз щурц и може би ще го взема там от магазините където са посочили.
Само не разбрах ,примерно на мен ще ми трябва 120см ,казвам й и те го режат или аз си го режа :?
ebahti - майстор
Има различни размери дължина,ама има май само 12см широки...
И аз да си кажа :-). В моя строеж сложихме итонгови щурцове, въпреки че строителя беше се заел да прави на обекта бетонни щурцове. Аз си ги взех от баухаус. Има за дебелина на стената 10, 12.5 или 15 см.
caribi - специалист
ebahti написа:
Фло написа:
Щурца трябва да стъпва от двете страни на мин.25 см.върху тухлите.
Ааа- 25 см. са малко- все пак тоя щурц носи 5 тугли отгоре-може да вземе да поддаде .Турни най-малко 10ка жилязо и застъпи щуреца поне 50 см. :-D
:weedman: Така съм се смял, утрепа ме !
ribnikolaevi - майстор
Тия щурцове не се режат, взимаш си размера, който ти трябва.
ferrari4456 - специалист
Ако цимента е доста бял ,какво му липсва или какво му е в повече?

Тема "Зидане на стена...тухла ,итонг???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: