• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

batkotony - специалист
inspo написа:
nanobanano написа:
Прогнозите за времето обикновено измерват температурата на нива 2 метра над земята. През зимата температурата на пътната настилка - и по специално сутрин и късно вечер, върху мостовете или на сенчестите горски пътища, може да бъде доста под температурата на въздуха. Около тази температура, шофьорите внезапно могат да срещнат заледени, хлъзгави или кишави пътища.
Мдааам...не случайно в някои коли от по-висок клас има зумер за външната температура,който е настроен на около 3 градуса... :wink:
colyo - специалист
nanobanano написа:
Говорите пълни глупости.Как летни гуми ще се държат прилично на сняг?Говорим за сняг.Не за зимно време наваляло сняг и да карате по очистените улици.По-добре втора употреба зимни,отколкото нови летни гуми.Явно не сте карали на сняг.
Както ти писах по-горе, говоря от опит. Всяка година ходим по 2-3 пъти на ски и ти гарантирам, че чисто нови летни гуми се държат много добре на пампоровски сняг (в никакъв случай не се държат по-добре от нови зимни гуми, но мога да поспоря за зимни на 2-3 сезона). Гледам, че си от Асеновград и би трябвало да имаш повече опит на сняг от нас.
nanobanano - специалист
И аз говоря от 8 годишен опит(може да не е много,но все пак) на изключително стръмно място със минимално от всяка гледна точка почистване (ако се чисти,се чисти само главната улица и то рядко) на нашия "квартал" Горни Воден.На равно не се усеща,но на стръмно се вижда коренна разлика за това и сте заблудени за летните гуми на сняг.Карал съм и с нови и със изключително стари и изтъркани зимни гуми,но винаги са с една идея по добри от летните,просто защото нямате абсолютно никакъв шанс да се качите с летни гуми,а пък слизането е още по-опасно.Така,че Вие си вярвайте сляпо на всяка препоръка на производителите,а пък аз ще си боксувам тука по стръмното :) .
colyo - специалист
Имам малко повече опит от теб (25г. и близо 1М км зад гърба си). Сравнително отскоро в България започна да се обръща внимание на зимните гуми. Попитай по-старите шофьори кой беше чувал за зимни гуми в началото на 90-те години. Димитровки и Видинки беше избора в много редки случаи Барум, Тигър и Сава. Живеех в СО МАТ-аджийски блок и си поръчвах гуми от Германия и Франция. Най-големия куриоз беше, че повечето си носеха Видинки от чужбина защото ноистина бяха със стахотно качество(но само тези за износ). От таксиджиите в Пампорово в началото на 90-те разбрах, че е по добре да се кара със нови гуми на сняг, по възможност зимни. Помлях една кола от гуми втора употреба и за това карам само с нови гуми, като на втората година ги хвърлям задължително (карам по 30-40000 на година). От 5-6 години карам само със зимни гуми и не ги сменям :rain: :weedman:
nanobanano - специалист
colyo написа:
Попитай по-старите шофьори кой беше чувал за зимни гуми в началото на 90-те години.
Да попитаме същите шофьори дали са чували за ABS по онова време :-D така че не виждам защо го изтъкваш това.
Тази зима ако ходиш пак на ски в Пампорово може да минеш от тук и без това ти е по път и да се пробваш с чисто нови летни гуми,после ти давам едни галоши,но зимни сменяш ги в най-близката гумаджийница и пак се пробваш,тогава ще мислиш друго яче,защото съм имал и такива случки за да стигна до вкъщи и то в рамките на час.
colyo - специалист
Точно това е чалъма да не опираш до ABS, ASR, ESP и т.н. Иначе това са страхотни системи и съм благодарен на производителите, че ги има. В момента съм със зимни гуми на около 35000км и са почти за изхвърляне. По коледа сигурно ще идвам към вас и ще ти споделя как са. Взех ги миналия ноември, някаква странна марка "Американ" защото бяха на промоция по 70лв/бр. и се държаха много добре. Втората зима не знам как ще я изкарат.
Chefo77 - майстор
Отговор - НЯМА да изкарат. И да са имали някакъв шанс за втората зима, ти си го унищожил с лятното каране. Изпекъл си ги или накратко и културно - е*ал си им мамата.
Моят тъст е от същата порода - професионален шофьор от 40 години, но на колата си 6 години нонстоп е със зимни застрелки - и се чуди защо не се държат като зимни ...
Иначе е по-добре лятото със зимни, отколкото зимата с летни. И са ми суперсмешни някакви кавали с определено неевтини коли, но с галоши от летен тип...
nanobanano - специалист
Имам един роднина,който има москвич дванайсетак май се води.От както си го е купил през 90те(май нов) е минал само 60 000 км и е още с оригиналните гуми :) Така,че дългогодишен шофьор не означава непременно дългогодишен опит :)
25th Hour - специалист
Както е видно от темата секви таланти има, важното е някой да не си помисли да се качва с нови летни гуми на планината зимата, както и да кара лятото планинско със зимни, които "стъпват по яко" каквото и да означава това. :axe:
colyo - специалист
След като сте толкова категорични, я ми споделете кой от вас е пробвал нови летни гуми на сняг ? :megaeek: ......май никой....и само си говорите, колкото да не замира темата.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: