Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bdimov - специалист
На машината в момента снимки нямам. Тъй като е ясно че една такава машина може да дялка всевъзможни геометрии мисля че е излишно от много снимки в момента така че ще кача само снимки на една кутия за бижута. От видяното от снимките ще придобиете представа и както друго още мога да правя с нея.
И тъй като така и така ще погледнете тази кутия, ще се радвам ако ми дадете и оценка за нея от финансов характер ( според вас колко би струвала ). Ще кажа само че кутията е направена от крушово дърво, отгоре цвят "палисандър" и яхтен лак за финиш. Отвътре е тапицирана с кадифе. Като цяло машината е работила 2,5Д по нея т.е. очертава контурите и изчитсва фона. После с длетата ( т.е. ръчната работа на баща ми ) се придава "релефа" т.е. наклоните на листенцата, плетеницата и т.н. Накрая "фона" на кутията т.е. грапавото между орнаментите се прави също на ръка като в една такава кутия има 5-6 хиляди удара ( без никакво преувеличение ! ). Цялата кутия от летвите до крайния продукт има 3 дни работа. Ами това е ... чакам коментари :)

А щях да забравя. Размерите на кутията са 20х28см. и височина 12см.

Прикачен файл

queen 5.jpg

Прикачен файл

queen 3.jpg

Прикачен файл

queen 2.jpg

Прикачен файл

queen 1.jpg
dobrev - специалист
Според мен кутията е толкова добра, че направо е безценна! Браво [-o< ! Въпроса е: при толкова вложен труд може ли да се намери реален пазар? Изделията, ако не са за собствена употреба и радост, трябва да са пазарно ориентирани и съобразени с търсенето на пазара. Вариантите за продажба са два: сам да ги продаваш / през интернет примерно/ или да търсиш посредник, което е доста трудно. Разгледай в нета предлаганите подобни и сложи една цена и дано намериш купувач!!! [-o<
bdimov - специалист
dobrev написа:
Според мен кутията е толкова добра, че направо е безценна! Браво [-o< ! Въпроса е: при толкова вложен труд може ли да се намери реален пазар? Изделията, ако не са за собствена употреба и радост, трябва да са пазарно ориентирани и съобразени с търсенето на пазара. Вариантите за продажба са два: сам да ги продаваш / през интернет примерно/ или да търсиш посредник, което е доста трудно. Разгледай в нета предлаганите подобни и сложи една цена и дано намериш купувач!!! [-o<
Благодаря за дадената оценка! :) Все пак очаквах и други мнения и конкретни ценови предложения но темата не е мръднала с дни вече. Аз затова описах въпросната кутия, от какво съм е произвел, тапицерия, ръчен труд, вложено време и т.н. за да може всеки да изкаже мнение ако той самия е трябвало да е направи, какви пари би искал за продукта или евентуално ако е от страната на клиента, какви пари би дал :)
STEPER - специалист
bdimov написа:
dobrev написа:
Благодаря за дадената оценка! :) Все пак очаквах и други мнения и конкретни ценови предложения но темата не е мръднала с дни вече. Аз затова описах въпросната кутия, от какво съм е произвел, тапицерия, ръчен труд, вложено време и т.н. за да може всеки да изкаже мнение ако той самия е трябвало да е направи, какви пари би искал за продукта или евентуално ако е от страната на клиента, какви пари би дал :)
Интересно ми е, Защо се обсъждат подобни въпроси в раздела CNC СОФТУЕР,където бих очаквал да прочета нещо
свързано с програмно осугуряване ,проблеми при работата със софтуера и т.н.
Ако няма подходящ раздел където да се задават такива въпроси ами направете го.Например - Изделия от CNC и всичко свързано с тях.
Там може да се даде информация за изрботката,използваните материали и инструменти,тънкости при направата а защо да не се даде и FREE G-COD-а
и друг да се възползва от това ако има интерес.Та нали форума е място за взаимопомощ и подръжка.
А иначе кутията е чудесна :supz:

Тема "Изделия от CNC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: