Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
v1p3ra написа:
Така и така се чесаш по главата,
Гледам са ти отговорили на питането - "каквото попитало- такова му отговорили".
Има много теми по въпроса - погледни, ако нещо е неясно, опиши ясно твоя случай и попитай конкретно какво те мъчи.
Аз лично, може и да ти отговоря, ако се светна какво означава Никът ти, че не ги разбирам тези азбуки и ме нерви. Което с нищо не те задължава - твое право (но и мое), сори.
v1p3ra - напреднал
8180 написа:
v1p3ra написа:
Така и така се чесаш по главата,
Гледам са ти отговорили на питането - "каквото попитало- такова му отговорили".
Има много теми по въпроса - погледни, ако нещо е неясно, опиши ясно твоя случай и попитай конкретно какво те мъчи.
Аз лично, може и да ти отговоря, ако се светна какво означава Никът ти, че не ги разбирам тези азбуки и ме нерви. Което с нищо не те задължава - твое право (но и мое), сори.
8180 отговорих ти пич :razz: на лично. Моя случай е следния, дано ми дадете компетентен отговор. Живея на 2-ри етаж последен от къща, искам да изолирам външните стени с около 10 см стирпор, както и да е това едва ли ви интересува, но проблема е, че на първия етаж няма да санират, а само на втория съм го замислил. Къщата е тухла 4-ка с пръскана мазилка от едно време Въпросите са ми няколко:
1. Стиропора върху пръсканата мазилка на топки ли трябва да бъде? И ако е така, когато се започне с първия ред и се нареди плътно до горе между стената и стирпора няма ли да остане луфт фуга(долната част) през която да си минава свободно студения въздух и ефекта да е никакъв, може ли това пространство да се запълни с нещо ?? Гледах такова нескопосно поставяне и отдолу се вижда фугата. Какво може да се направи в случая, някакъв допълнителен стирпор да се постави,напълни с пяна, друго?Днес поставих стирпор върху стената и доста луфт ми се струва, че ще има.
2. На таванската плоча на тавана какво трябва да се постави, стирпор, вата..
3. Задигнатата част на тавана(външни части) с какво трябва да се облепи за да няма термо мост?
пп. Много ми е интересно какви решения ще дадете, като професионалисти. Аз си признавам, че не разбирам много, но ми е много интересно и имам някак мерак. Мерси предварително.
Замислям се за пяна на Церезит, но като се замисля с тази пръскана мазилка много ли материал ще отиде? Говоря за лепенето на стирпора.
8180 - майстор
Нямам време в момента, пък и много е писано и за технологията, и за Програмата.
Вероятно затова и колегите не са много активни.
Например:
search.php?keywords=&terms=all&author=SHL&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
v1p3ra - напреднал
8180 написа:
Например:
search.php?keywords=&terms=all&author=SHL&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Моля да обясните само, ако изолирам само втория етаж на къщата(пръскана мазилка) от долната страна и отстрани няма ли да има фуга, която ще се получи от лепенето на " топки" или както и да е. НЯма ли да си влиза студения въздух от тези страни и изолацията да не е надеждна от гледна точка - топло изолиране на стената!!?
v1p3ra - напреднал
v1p3ra написа:
8180 написа:
Например:
Моля да обясните само, ако изолирам само втория етаж на къщата(пръскана мазилка) от долната страна и отстрани няма ли да има фуга, която ще се получи от лепенето на " топки" или както и да е. НЯма ли да си влиза студения въздух от тези страни и изолацията да не е надеждна от гледна точка - топло изолиране на стената!!?
UP
jekasus - майстор
Фугите между стената и стиропора с това можеш да запълнеш http://www.selena.bg/cms/?__page_id=1832
v1p3ra - напреднал
jekasus написа:
Фугите между стената и стиропора с това можеш да запълнеш http://www.selena.bg/cms/?__page_id=1832
Мерси много за отговора, но гледам на къщи или блойкове където тук там са излирали се виждат тези фуги или просто са замазани с лепилото дето са шпакловали, според мен няма ефект или бъркам. Моля за отговор.
v1p3ra - напреднал
v1p3ra написа:
jekasus написа:
Мерси много за отговора, но гледам на къщи или блойкове където тук там са излирали се виждат тези фуги или просто са замазани с лепилото дето са шпакловали, според мен няма ефект или бъркам. Моля за отговор.
Никой ли майстор няма да отговори за тези фуги межуд стената и стиропора, които се получават отдолу, гледам по строежи са замазани с лепилото, пълна пародия на изолация и като погледнеш от страни, ако не е шпакловано с лепилото се вижда вътре всичко :) Кажете или и вие така го правите, а хората се кефят, че нещо е направено, а то какво нищо :)
MASTER - специалист
Съвсем накратко.

НА ТОПКИ НЕ СЕ ЛЕПИ !!! [-X

Лепи се на рамки, не само защото хваща по добре,а и по ред други причини. :)

Само че тогава се набутваш с лепилото . :wink:

Обаче не го компенсирай това с цената на лепилото. :wink:

Отделен въпрос, че и да вземеш достатъчно лепило, ако не гледаш майсторите в ръцете постоянно пак ще ти го залепят на топки. По 7 на плоча :-D , или по 11 ако са по съвестни. :lol:

Това е по простата причина, че у нас се плаща на акорд/квадратура, а не на час. На топки квадратурата хвърчи и пей сърце :drinkers: , а на рамки е малко по тегаво. #-o

Изобщо, всички сериозни производители на системи за ТИ имат на сайтовете си много подробни обяснения кое как се прави и как да не се прави, придружени с сxеми, таблици, детайли и т.н. =D>

Обикновено информацията е достъпна на няколко различни езика, а фирмите които са по сериозно навлезли на нашия пазар имат сайтове на чист български език. :prayer:

Разгледай ги подробно, не отгоре отгоре и всичко ще ти се изясни. Не става дума за квантова механика все пак. :?

Надявам се да съм ти бил полезен. :heart: :tgrin: :tgrin:
MASTER - специалист
Най добре да разгледа по подробно, да се запознае с основните моменти и после да пита конкретни неща.

Това за което пита ако првилно съм разбрал е как да си почне изолацията направо от 2ри етаж, и да не се получи коминен ефект между стиропора и стената.

Сао че трябва да гадая долния етаж каква ще му е съдбата , ше се се изолира ли и той някога, ако да - с какво, или на гола стена ли смята да го оставя.

Може например с цокълен профил да се направи, ама веднага ще пита какво е това цокълен профил, и ще трябва аз да търся пак картинки в нета да показвам.
После ще дойде въпроса, ама ако го направя така, после пък ако реша да правя първия етаж как ще стане връзка. Може пък съвсем просто да се подлепи отдолу ЕПС с пяна и да се завърши с водооткап, ама знам ли дали знае какво е водооткап

И така въпрос след въпрос докато не си го изясни, само че темата ще стане 10 страици, кои ще му отговори вярно,кой от незнание ще го заблуди.
И това всичко може да го прочете за няколко часа. Защото вярвай че няма човек, които да има необходините знания и в същото време да е толкова свободен, че да обясни в темата всичко теоретично, после практически да обясни всички детайли.

Другия варянт е да потърси някой от техническите консултанти на водещите производители у нас които дават реална гарация от 10+ години за изделията и да го помоли да му препоръча фирма която да го изпъни така че да получи такава гаранция. Поне докато съм бил в БГ такива фирми са БАУМИТ, ВЕБЕР, РЙОФИКС май също навлязоха. Само чене искам да правя реклама, а и от доста време не съм в страната, може и други фирми да има

По този начин ще му излезе най скъпо, но с доста голяма вероятност ще получи свестни матеряли и прилицно изпълнение, подплатено с реана геаранция.

Всеки сам си избира джоба ли да го боли, или главата

А аз слава богу ни се натискам за работа, ни имам нужда от реклама, че освен всичко съм и на майна си райна. само дето ми е кът свободното време и от дъжд на вятър давам някой съвет тук за неща за които съм 101% сигурен че не ми надхвърлят компетентноста. И изобщо не се мъча да доказвам прав ли съм, или не, които иска да разбира от две думи, които не иска-здраве да е дето се вика. Ни его ме боли,ни имам нужда да се доказвам .....

Тема "Външна изолация по енергийна ефективност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: