Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
emosms - специалист
Да ме насочите към изпълнител в Пловдив, става въпрос само за 1 врата.
---
Изпълнението е малко нестандартно:
- монтаж върху метална каса, излята с панела
- старата врата остава и профила на новата каса трябва да се изреже надлъжно, касата няма да е П а само Г
Старата врата ще се отваря навътре, новата навън.
- по възможност, старата врата да прилепва по канта на новата каса и да има гумена лайсна
(или сам ще си сложа нещо)
- по предишни проучвания, бюджета го смятам наполовина на стоманена външна врата по поръчка.
Това ми е фактор, иначе няма да се занимавам изобщо с мдф врата и 2 врати, ами една по дебела врата пълна с изолация. За съжаление, китайските евтини външни врати не пасват на касата и няма как да мина евтино.
Основно ме притеснява, че в момента духа! И в коридора е осезаемо по-студено, има топлозагуби.
---
Поздрави!
marmoz - специалист
Според мен това което го искаш няма да стане ,щот няма кои да се наеме да го прави :-D
emosms написа:
Това ми е фактор, иначе няма да се занимавам изобщо с мдф врата и 2 врати, ами една по дебела врата пълна с изолация. За съжаление, китайските евтини външни врати не пасват на касата и няма как да мина евтино.
Я земи си разкърти касата и си сложи едно китаиче ама не от тия по 200 лв,ами поне средн или А клас на китаичета и си свиркаи :)
tysonlkr - специалист
emosms написа:

Основно ме притеснява, че в момента духа! И в коридора е осезаемо по-студено, има топлозагуби.
Според мен проблемът ще се реши до голяма степен като сложиш уплътнения на сега съществуващата врата. Аз имах същия проблем и като сложих от тези гумените уплътнения, където се продават на метър нещата осезаемо се подобриха. Течението което ставаше преди в коридора го няма.
Начинанието не изисква много време една вечер работа и почти никакви финанси, уплътненията за които говоря са 1лв на л.м
emosms - специалист
Разкъртване на касата - в нас ще полудеят. Изключено. Не планирам скоро шпакловки, боядисване и т.н.
Касата е много солидна, стоманен профил, панела излят с него.., никой във входа не е предприемал подобна акция :)
За уплътнение - ами вратата просто не прилепва добре, бях си играл да я наставям с летвички, китвал съм я, боядисана е с много ръце автобоя, но бързах..
Изглежда добре за гадна фабрична соц. врата, но не прилепва.
Има секретен патрон и допълнителн касов, плюс че вкъщи винаги има човек.
За 500/600 лева могат да ми направят по размер метална врата с изолация и каса и направо да махна вътрешната.
За 200 могат да ми направят мдф врата с касата. Но това изпълнение, да остане старата врата, не знам къде.
Нямам хубави инструменти, дори нямам собствен транспорт, за да се заема сам с изпълнението.
Няма да стане със зегето :) :)
Frysco - специалист
А защо не ти направят една метална врата с пълнеж, по поръчка, като се ползва твоята си каса-пантите се заваряват направо на нея?Поне в нашия блок, всички така направихме, с изключение на един по заможен съсед, който просто държи да е джиджи-биджи и иска и касата да си върви с вратата, но пак му е китайска вратата, май от тея за 200 лв.
Нашите също са по толкова горе долу, нищо че не сме заможни и ние, но са от дебела ламарина, изработвани от нашенски юнаци в нашенска си работилница-искахме си ги масово на грунд и сами си ги боядисахме.
emosms - специалист
Aми питал съм на две места за метални врати, не се наемат да го правят без тяхна каса.
Иначе и аз никак, ама никак не умирам от желание да си стеснявам светлия отвор на вратата
Къде правят такива?
Но не еднослойна врата, а тип сандвич, вътре пълна с някаква изолация, със застъпване и уплътнение.
---
п.п. по въпроса за мдф вратите - абе всички ли се монтират с пяна?
Ако е така, това което искам е невъзможно
п.п.2
светлия отвор с оригиналната каса е 81x197, някакви готови метални, които да могат да се монтират вътре, дали знае някой?
Frysco - специалист
Освен да нямат работилници, а да поръчват само готови от братски Китай, не виждам друга причина, да не искат да я продадат без каса.
emosms - специалист
в една фирма с работилница съм питал, те правят врати собствено производство, но с каси
Frysco - специалист
Не знам какво да те посъветвам-мислех че сам си решил да е с каса и затова писах, а се оказва че те пращам там откъдето идваш.Нямам обяснение, защо трябва вратата им да е задължително с каса.Може би не желаят да се наемат да заварят пантите за твоята каса или ги е страх, че касата в панела не е читава...

Тема "врата МДФ - Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: