Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, искам да вържа стария бойлер Фламина на село. Обаче, не помня като го сваляха в нас как беше вързан към инсталацията.
Този бял и синия кабел с клема към кабела от инсталацията ли се свързват?
Как да направя мостче за зануляване?
И на последно място, тези две като нитчета на снимка 3 за какво са- предполагам за лампичката на бойлера, или греша?

Прикачен файл:
27032012006.jpg
Прикачен файл:
27032012007.jpg
Прикачен файл:
27032012008.jpg
piron45 - майстор
Правилно си се ориентирал колега. Белия проводник е за фазата, синия за нулата.Закачи ги на една лустер клема. За зануляването е хубаво да имаш трипроводна линия до бойлера и някъде на корпуса да има винтче или резбова колонка за да се закачи заземителния проводник. Ако нямаш заземителен си вържи от нулевия /синия/ един някъде до корпуса. Двете дупки върху комбинирания терморегулатор са точно за лампата.
rettere - специалист
Ако ще го зануляваш, вземи нула за занулението преди ключа, ако имаш такъв.
hakama - специалист
Имам подобен модел бойлер (Фламина), има само термометър, който не знам отчита ли вярно... няма термостат (да си регулирам температура) :shock: Може ли да се инсталира такъв? Не ме радва хич, че има само един бутон On/Off :|
jekasus - майстор
Тая синя джуджавка е за регулиране.
Прикачен файл:
27032012008.jpg
27032012008.jpg (16.48 KиБ) Видяна 5229 пъти
miroton - майстор
Може да го инсталираш така,ама си имаш и бомба със закъснител.
shadow__01 - майстор
hakama написа:
Имам подобен модел бойлер (Фламина), има само термометър, който не знам отчита ли вярно... няма термостат (да си регулирам температура) :shock: Може ли да се инсталира такъв? Не ме радва хич, че има само един бутон On/Off :|
Абсолютно задължително е да има терморегулатор. Сложи му подходящ, за какъвто е предвиден модела.
fikata - майстор
Стига сте ръсели бисери. Този бойлер "Фламина" има комбинирана термозащита и терморегулатор монтирани в общ корпус /вж. снимката по горе/
Изображение
Последна промяна от fikata на пон ное 26, 2012 9:21 am, променено общо 2 пъти.
shadow__01 - майстор
fikata написа:
Стига сте ръсели бисери. Този бойлер "Фламина" има и термозащита и терморегулатор монтирани в общия корпус /вж. снимката по горе/
Този на автора "mihailmhv" има, но този за който пише "hakama" няма.
hidrazin - майстор
Ти пък кога му ходи на гости, за да видиш, че няма? Само не се опитвай да ме убедиш, че вечер "hakama" си пуска бойлера,
слага си една масичка със салатка, мезе и ракийка в банята и сяда да гледа термометъра кога ще му загрее водата. :lol:
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на нед ное 25, 2012 9:22 pm, променено общо 1 път.

Тема "Свързване кабели бойлер Фламина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: