Всички въпроси за вилата.
ferrari4456 - специалист
Трябва да бия плоча в стая на първия етаж.Отдолу е пръст.Къщата е 3 етажна правина по най високите стандарти дори сега ги правят с по-тънки стени и плочи.Мисля да копая и да сложа някаква арматура и да бия 20см горе долу плоча.В банята ми беше така ,но просто сложих чакъл ,пясък ,отгоре найлон ,фибран ,арматура и налях бетон.
Тук как да процедирам?Така е от около 20години ,чак сега почвам да я правя.
Снимки нямам в момента и проекта ,ако ще се прави ще е пролетта просто искам да видя какво ме чака.
Стаята е 4,5 на 5метра.Има си тухли отстрани с изградени стени и всичко.Отдолу няма нищо.Под съседната стая е мъзето.Всички други стай имат плоча.Каква арматура?
Ще се справя ли сам или трябва да си взема фирма?
Перфоратори глупости ,бетонобъркачки и такива неща имам ,ама укрепването ми притеснява въпреки ,че 20години не е имало промяна или нещо...
Какво трябва да направя?
Ако някой се е сблъсквал ,моля да каже как се процедира.
VLADO66 - майстор
Същата технология като при банята.Ползвай готова мрежа примерно 4мм. квадрат 10/10см.,20см. плоча е мнооого-10см. е достатъчно.Дренажа и найлона са важни,не слагай пясък,а речен(объл) камък.
ferrari4456 - специалист
А то там земетресения неща има ли значение?
За банята е като бетонен пояс около нея и много много не ми пукаше защото здравината беше завишена ,но тук нямам никаква представа...
Доколкото те разбрах казваш да забия арматурни железа(пръчки) 20см горе долу и да се показват 3-4см и отгоре да заваря арматурната мрежа за да не е съвсем долу и да праскам бетон отгоре? :?
А отдолу (от горе надолу) найлон ,речен камък.
А защо речен камък и без пясък ,говоря за съвсем леко посипване с пясък?
Аз имам трошен или там какъвто е чакъл,другите плочи са ги правили с него...
Фибран не мисля да слагам или ще е съвсем отгоре и после само една самоннивелираща се...
VLADO66 - майстор
Отдолу нагоре-дренаж без пясък мин.10см.,найлон армиран,армировъчна мрежа 4-6мм. 10см. око без да набиваш нищо щото ще пробиеш найлона,10см.бетон,мин.5см. Фибран,4-5см. армирана изравняваща замаска.

Тема "Плоча в стая на първия етаж..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: