• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
kosiobg написа:
Eто малко технически характеристики на въпросните радиатори: http://www.radiator.bg/production.html
Много обичам когато някой новорегистриан още в първия си пост припка да ни открехне колко сме невежи и да ни покаже колко сме слепи и къде е истината като ни даде линк към сайта си, който е пълен само и изключително с лъжи в търсене на лапнишарани. :wink:
Българинът се е прославил с качеството си да прави изводи без да се е запознал в детайли с това което коментира!
Въпреки това, на колектива ни ще бъде приятно да посетите офиса ни и шоурума и след това да коментирате отново.
Като сме готови с него, с удоволствие ще се свържем с Вас да Ви поканим, стига да е възможно това.
Връзката към сайта е даден за да няма погрешни изводи и да остават хората с впечатление, че се предлага само един модел радиатор. Също така, смятам, че няма да оспорите, че темата не е отворена от нас, а от човек който има своите въпроси.
LazarGanev - "Велик майстор"
Предполагам и с електродните котли от сайта ще искате да ме/ни запознаете? От списъка с 2 референтни обекти в Далечна Русия разбирам, че тези 2 артикула - електродните котли Галан и вакуумните радиатори се комбинират перфектно! Немци, американци и японци пак изостанаха :-D
mrmagooo - специалист
kosiobg написа:
Българинът се е прославил с качеството си да прави изводи без да се е запознал в детайли с това което коментира!
Въпреки това, на колектива ни ще бъде приятно да посетите офиса ни и шоурума и след това да коментирате отново.
Като сме готови с него, с удоволствие ще се свържем с Вас да Ви поканим, стига да е възможно това.
Връзката към сайта е даден за да няма погрешни изводи и да остават хората с впечатление, че се предлага само един модел радиатор. Също така, смятам, че няма да оспорите, че темата не е отворена от нас, а от човек който има своите въпроси.

Първо въпросът беше за принципно сравянване на системите тей като не разбирам предоставената техническа информация нещо с което линкът който ти си дал не помага изобщо ..защото и аз мога да ти дам един линк с характеристики на процесори и да ти кажа тия са много добри избирай си ...

После сайтът ви е на много ниско ниво и като изработка и като развитие, мета тагове нямате изобщо в момента в гугъл първо излиза тая тема и става малко грозно като си постта реклама на сайта вътре .И става много грозно затова ще помоля първият модератор който мине да я затрие аз получих практическия отговор на въпроса си за което благодаря !
mrmagooo написа:
kosiobg написа:

Първо въпросът беше за принципно сравянване на системите тей като не разбирам предоставената техническа информация нещо с което линкът който ти си дал не помага изобщо ..защото и аз мога да ти дам един линк с характеристики на процесори и да ти кажа тия са много добри избирай си ...

После сайтът ви е на много ниско ниво и като изработка и като развитие, мета тагове нямате изобщо в момента в гугъл първо излиза тая тема и става малко грозно като си постта реклама на сайта вътре .И става много грозно затова ще помоля първият модератор който мине да я затрие аз получих практическия отговор на въпроса си за което благодаря !
По втората част от коментара Ви съм напълно съгласен, че е изключително рано да излиза сайта под името на форума, преди да е приведен в нормален вид. Ето защо и ценя мнението Ви.
За първата част - няма спор, така е! Но е факт, че са се появили коментари, които са не са базирани реално на технологията. Именно за това бяха пуснати и параметрите за да няма заблуда.
Лека вечер!
filmatoplo - майстор
Дека (къде) е вакуума :? :lol: .Предполагам че Вакуум е съставено в случая в сайта от 2 думи -Ваку -от таку и ваку , и Ум -че са умни нещо радиаторите :wink: .
2v6 - майстор
kosiobg написа:
kosiobg, тъй като на сайта са дадени погрешни технически оценки би ли обяснил как се пресмята КПД на радиатор?
2v6 - майстор
mrmagooo написа:
fbr написа:
Аз разбрах, че ти нищо не си разбрал. Инертността на системата, няма нищо, ама абсолютно нищо общо с КПД-то му. Даже инертността в много случаи е умишлено търсен ефект, с цел по-голям комфорт.

Това за ролята на инертноста го разбрах след поста на 2v6 a на fox_vt ми казах че съм разбрал принципа на интертните по-инертните и най-инертните системи но не й как влият на цялостното кпд .
Аз затова те попитах за какво ти е система с малка инертност.
Когато се отоплява помещение за кратко време (примерно до 8 часа на денонощие) е добре системата да не е инертна.
Системата е инертна когато за да се загрее въздуха и стените на помещението трябва да се нагрее голямо количество вода, метал, бетон и т.н.
Примерно ако има една стая с дебели каменни облицовки и бетон за стени и се отоплява от тежки чугунени радиатори за да се загрее първоначалното загряване ще отнеме доста повече енергия от стая с вътрешна изолация и за отоплителни уреди вентилаторни конвектори или от така наречените "вакуумни" радиатори.
В същото време след изключване на отоплението, когато вече не е необходимо цялата тази енергия за първоначалното подгряване ще се загуби ненужно.

Та тези "вакуумни" радиатори могат да спестят енергията за първоначалното загряване на примерно голям радиатор само ако се използват в помещение, което се загрява в малка част от денонощието.

Второто им предимство е, че ще е необходим по-малък разширителен съд.

За трето не се сещам :?
torbalan - Дървен философ
И като коментирате "инертност" нека се има предвид, че обикновено стаята, в която се живее постоянно, не се оставя да изстине...
Тоест стените не се нагряват от някаква много ниска температура...
При това положение отоплението се бори само със загубите на топлина през стените, таваните и т.н. и колко е инертно няма абсолютно никакво значение...

Инертността има значение за помещения, които се отопляват рядко и за кратко... Но глобално погледнато, откакто пуснем отоплението, докато се стопли - ще мине половин час да кажем...
И едва ли има някакво съществено значение дали радиатора ще се стопли за една минута или за три...
Като цяло за такива помещения вместо да се изграждат скъпи отоплителни системи с радиатори, котел, помпи и т.н. и да се чудиш тая зима ще замръзне ли или не... По-добре да се търси алтернативно решение - климатик, духалка, ел. радиатор и т.н. :)

А за сайта - наистина нямам думи! За съжаление - така се продава стока - с много плямпане на глупости... На масовия клиент изобщо през ум не му минава да се усъмни в това, което търговеца твърди... Спомнете си само WS TELESHOP и другите подобни, дето вървят по телевизията...
filmatoplo - майстор
Съгласен съм с логиката на топлообмена който са постигнали -тоест долу по тръбата да върви вода (и то без съпротивление) , а нагоре топлото по глидерите да пренася по успешно друг агент :wink: .Но ако чуя думата- Вакуум в тая история :x .Сменете името на темата :x .При слънчевите Вакуумни тръби е ясно защо е вакуума :wink: -за да изолира ампулата която се нагрява от слънчевите лъчи и да може топлината да се придвижи необезпокоявана нагоре до колектора -където там да отдаде своята топлина , тук при тези радиатори Напротив -пръдне ли някой в тръбата -топлината веднага трябва да се усвои от глидерите по цялата им дължина -без да има никаква изолация чрез вакуум :wink: .Собственика на сайта да каже дали съм прав и да смени името с правилно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Вакумни радиатори/Вентилконвектори/Глидери кое?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: