• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
VLADO66 - майстор
Моята резачка я взех с фабрични 18инча шина и след като я износих(шината),сложих шина и верига 16инча(40см.) на Орегон и машинката работи по-добре за своите 32см3.а пък аз съм доволен щото не режа секвои :)
lov - майстор
stiv1961 написа:
lov написа:
Намерих каквото търсех по руските форуми. Оправих машинката даже и станах спец по карбуратури Walbro. И понеже материала е доста интересен, същите се ползват и по марковите и точно е обяснено принципа на работа и настройките машини може да го пусна като отделна тема.
Пускай- чакам с нетърпение, че днес пак имах ядове :?
Той MamaMy ме изпревари и даде препратка. Бързах вечерта че трябваше да пътувам ама колегата и той на зор. Мислех да преведа някои от нещата ама и така става.
Илиян Илиев™ - майстор
VLADO66 написа:
Моята резачка я взех с фабрични 18инча шина и след като я износих(шината),сложих шина и верига 16инча(40см.) на Орегон и машинката работи по-добре за своите 32см3.а пък аз съм доволен щото не режа секвои :)

То никой от нас не е.е кобили, но всеки би се гордял с 25 сантиметров х.й. :lol:

Та така и с резачките и дъските - Бе да ми е голяма, че може да потрябва, а и всява повече респект. :partyman:
dragozow - майстор
VLADO66 написа:
Обикновено за всяка машина стават поне три дължини на шината, от завода слагат малката или средната. Дължината на шината няма отношение към дебелината на дърветата, ако имате техника на рязане обикаляте дървото и пак ще го отрежете. В книжките на моторните триони има картинки и схеми как се реже правилно. Отделно че с по-късата шина моторния трион е по-мощен и обратно.
bigdragon - майстор
Подбора на веригата може да стане от тук:
http://www.oregonproducts.eu/bg/support ... tml?id=180
След като вкарате вашият модел може да видите стъпката, броя зъби, водещото колело, ширината на канала и дори с какъв диаметър пила да точите...

При малката стъпка на веригата машината работи с по-малко вибрации, освен това при по-малката стъпка диаметъра на водимото зъбно колело (върха на шината) може да е по-малък, което от своя страна предпазва от голям обратен удар.
От друга страна големият зъб с голяма стъпка води до по-голяма производителност, но безплатен обяд няма, нужна е голяма мощност....
iivanov - майстор
Хa!Толковa ми е неизвестен моделa,че в Орегон не го знaят.Въпросът към знaещите,кaквa е рaзликaтa м/у моятa веригa 325 и3/8?.A шинaтa ми от 18 я сменихa нa 15".Днес опънaх зa сефте мaшинaтa нa дъб и осен и усетих излишък нa мощност зa сметкa нa дължинaтa.Мaлко е неудобно дa обикaлям метровките,когaто сa нa куп.
bigdragon - майстор
iivanov написа:
Хa!Толковa ми е неизвестен моделa,че в Орегон не го знaят.Въпросът към знaещите,кaквa е рaзликaтa м/у моятa веригa 325 и3/8?.A шинaтa ми от 18 я сменихa нa 15".Днес опънaх зa сефте мaшинaтa нa дъб и осен и усетих излишък нa мощност зa сметкa нa дължинaтa.Мaлко е неудобно дa обикaлям метровките,когaто сa нa куп.
Не ми се смята с точност, но грубо 3/8 е с около 1мм по-голяма стъпка от .325. Този параметър е разстоянието между два съседни водещи зъба (тези които се движат в шината)

Прикачен файл

Capture.JPG
Capture.JPG (64.31 KиБ) Видяна 7519 пъти
Тани - модератор
А каква верига трябва за това дърво :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GAXzicwhcHI[/youtube]
puh4 - специалист
Тани написа:
А каква верига трябва за това дърво :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GAXzicwhcHI[/youtube]
Има вериги и за него, с тях режат кораби.
iivanov - майстор
При почистването на възд филтър,от вътрешната страна,се забелязва полепнал фин прашец.По входа на карбуратора също,но омаслен.Проблем ли е това?Филтъра се обслужва редовно.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: