• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Точно така.
Проверката ще я започнеш на 90 градуса от този нивел, който нарисувах, в 2 част на пода и после в 3-та.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
днес реших да подготвя стената за монтиране на вградения смесител.
Бихте ли ме посъветвалиу каквоп е стандартното отстояние на душ-смеситетеля от пода?
И на каква височина да поставя извода за рамото на душ питата.
Прикачен файл:
bater.JPG
bater.JPG (100.35 KиБ) Видяна 2432 пъти
jekasus - майстор
X - 95см.
Y - зависи колко си висок, За Любо Ганев поне 250 см, за Султан Кьосен вече ще е ниско :-D Иначе съм слагал на 210 см от готовия под.
jekasus - майстор
:-D
Прикачен файл:
bater.JPG
bater.JPG (95.03 KиБ) Видяна 2422 пъти
Прикачен файл:
Image 3.png
Image 3.png (33.51 KиБ) Видяна 2422 пъти
Хахахаха! Обезателно ще го оправя и ще го центровам!
Голям фал стана с тоалетната. Признавам си :)
chapara - майстор
jekasus написа:
:-D
Нещо докато съм болен и не мога да стигна до компа се зевзеклосвате май :axe:

Ами ще се карам, на убавинята като плеснете накрая едно лай.о :lol: Три пъти мери - един път режи :axe:
Чапара,
Оздравявай и не се давай на някакви микроби.

Дойде времето да съобразя размерите на ГК структура с плочките и избощо искам да си представя откъде да почна с целите плочки.
Къде да бъдат рязаните плочки.
Прикачен файл:
plo.JPG
plo.JPG (89.04 KиБ) Видяна 2370 пъти
Ще се радвам да получа вашите съвети.
jekasus - майстор
Плочките са 20см х 62.2см, сложени вертикално?
Ако обръщаш вратата с плочки, почваш от нея стената, двете тесните стени и "куфара" са ясни.
Остава стената срещу вратата, тия 5 см дразнят нещата. Някакви вертикални фризове не си ли предвидил?
Има тесни, около 3 см, ще паснат за мивката.
Прикачен файл:
100_1285.JPG
На тази баня първо бих направил пода и после стените изцяло, и колкото познавам стила на Чапара, той би направил първо стените изцяло и после пода - имаш избор :-D
chapara - майстор
Насрещната стена и намираш средата. На средата центроваш плоча и тогава няма да имаш никакви си 5 см. а в двата края голями парчета по 12.5 см :wink:
Да уточня, че моите плочки ще са 20х40 см и ще се редят с дългата страна по вертикалата.
Tова с обръщането на плочките се случи в тоалетната и ти ме посъветва да започна с цели плочки от двете страни на вратата. Но тя се отваряше навън и наистина имаше обръщане.
В банята вратата ще се отваря навътре. Сега то има вариант с каса, която да е само от вътрешната страна, както и вариант каса, която да облича целия зъб. Кое решение е по-добро?
Прикачен файл:
12.PNG
12.PNG (17.27 KиБ) Видяна 2342 пъти
Интересува ме първо се слага касата и после се лепят плочките? Т.е. Дали плочките влизат под касата или плочките ще граничат с касата чрез фуга.
Прикачен файл:
ab.PNG
ab.PNG (13.86 KиБ) Видяна 2342 пъти
Относно двете тесни страни на куфара не ми е ясно дали коя плочка да е застъпващата ?
Прикачен файл:
hypc.PNG
hypc.PNG (17.2 KиБ) Видяна 2342 пъти
Ако следвам варианта прелложен от Chapara е ясно -рязаната плочка ще е застъпената (вариант "Х"), но ако ще слагам фриз, за да покрия тези 5 см-то тогава и двете плочки образуващи вътрешния ъгъл ще са цели? Тогава? "Y" или "Х"
Същия въпрос стои и за вътрешния ъгъла на куфара на структурата. „P“или“C“?

Относно 5 см, кото трябва да се прiсвоят някак си-да мислил съм за това и поне на този етап съм сe сещам за идеята да купя от онези стъклено-пластмасови мозайки, които са захванатои с мрежа, която може да се реже:
http://www.google.bg/imgres?hl=en&sa=X& ... 105&ty=114
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: