Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Разбирам,че къртенето за тебе не е проблем, ама т.к пишеш за 20-30 см от контакта, защо не минеш без къртене.Просто на мястото на контакта монтирай двоен такъв и от единия да си захраниш прожектора с щепсел.? :idea:
ferrari4456 - специалист
Защото не ми се правят такива неща.После това да седи така 20години и да ме дразни.В цялата стая полагам кабели и къртя за кутийки и неща ,не са ми проблем некви си 30см ,който ще разкъртя за няма и 10секунди. :)
Просто не ми харесва идеята ,така по моя начин ,къртя свързвам замазвам и нищо не си личи.Чиста работа :cool:
Благодаря за помогнатото!
Всичко ми се изясни!
Разбрах как да си го свържа и че по тоя начин ,както го мисля става.
:)
torbalan - Дървен философ
ferrari4456 написа:
...Къртя ,спирам тока ,после с длетото ,режа кабела ,слагам замазвам ,свързвам с клема и пускам... и жената:lцl:...
Внимавай с последователността!!!

Първо спираш тока, а после всичко останало :)

Да не светнеш като крушка - виш песничката, дето по-горе ти цитирах ;)
hidrazin - майстор
Понеже електричара(братовчед ми ,който работи в чез) ,който ми прави нещата ме отсвири
Ма що ли та е отсвирил? :?
:partyman:
jekasus - майстор
Свърши ракията и салатата :lol:
gogo7777 - майстор
Братовчед ми каза 3 варианта с цветовете на жицата кое ,кое е и как да го свържа ,но загубих бележката Така че ,ако може да ми ги кажете и как се свързват
За прожекторя всичко ли е ясно по свързването :?: . Тия 3 варянта дето ти е казал братовчеда ме навежда на мисълта, че може да го превкючваш (или друго). Снимай го и покажи.......На скоро ми попадна един UPS на който кабела към плюсовия полюс на батерията беше жълто-зелен :shock:
ferrari4456 - специалист
Копах ,резах и го направих.
Беше:
L - кафяв
N - син
PE - зе.ен
Свързах ги с клеми.Тока от контакта също стана добре свързах го с лустер клемите ги изолирах с топлосвиващ се шлаух.
Затворих кутията и замазах.
Всичко е точно и най-важното ,че свети :lol:
Последна промяна от ferrari4456 на ср ное 28, 2012 6:54 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Евала на едно ferrari4456 с цвят червен =D>
http://www.youtube.com/watch?v=elXx2OO5m1c
:-D
teoto - специалист
По-добре си изкърти до контакта и свържи кабела за прожектора директно. Нали къртенето не е проблем.

Тема "Вземане на ток от контакт и цветове ни жиците?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: