• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
a_stoev - майстор
абе и аз го мислих това, но всъщност в топлинната тръба температурата е следствие на баланс между налягането и температурата вътре. В зависимост от отдаваната мощност студения край ще е с някакво dT от топлия, налягането ще следва температурата на топлия край.
torbalan - Дървен философ
Е, то топлинен баланс на радиатор се прави елементарно :))))
jekasus - майстор
filmatoplo написа:
НОВА технология за отопление - вакуумен радиатор -това като се напише в Ютуб един руснак те развежда в един магазин с монтирани такива радиатори , 100 кв магазин , радиатори май 10 бр , само електро котела не чух добре колко клв е :? -Двац с половина -колко е два и половина или двайсе и половина :? .
Два с половиной киловата -2.5kw
filmatoplo написа:
Друго ме интересува -ако на този радиатор му вкараме 60 градуса вода в тръбата -колко градуса ще топлят глидерите .И второ -ако му вкараме 60 градуса в единия край , колко ще излиза на изхода :? ами цената :? .
Разликата между топлоносителя и температурата на глидерите е 7-8 градуса.
Делтата на входа и изхода е около 1-2 градуса.
Тъй като поне 50% от писателите в този форум явно живеят в бъдещето и всичко са видяли, не е уместно да взимам друго отношения.
До 2 седмици ще е готов шоу рум с изградени инсталации с вакуумни радиатори и класически алуминиеви, както и други неща. Не е редно да се цитира и името на сайта, защото явно се обръща внимание на цветове и структура, а не на основната информация.
Разбира се не отричаме, че тепърва ще се разработва, а това е само предварителна информация, която без никакво наше участие се е индексирала в търсачките.
В крайна сметка, мисля, че като се изгради шоурума, е редно критиците да да минат и обсъдим реалните резултати, а не тези на картинки, видео или посредством коментари на други.
Аз обърнах внимание само на глупостите, които са написани на сайта...

Иначе при разлика градус-два на входа, интересно ми е какъв дебит ще минава през този радиатор...

Все пак за топлинен баланс на радиатор говорим, освен ако не сте измислили нова топлотехника...
a_stoev - майстор
Като го изграждате, направете стенд с еднакви по площ алуминиев и вакумен радиатор, като всеки се захранва през отделен топломер. Ако нямате 2х200-300лв за топломери, къде сте тръгнали да се врете между шамарите.
Към момента, вероятно поради незнание, не можете да представите убедително предимствата на предлагания от вас продукт. Личи си липсата на образование. Вземете почетете малко, говорете ако трябва с производителя, той да ви даде смляна информация, но не се излагайте. Така отблъсквате потребителя и ще провалите един вероятно не лош продукт. Няма да е за пръв път представител да не може да си продаде качествената стока, няма и да е за последен. Подхода ви е грешен.
Ahmakov - специалист
torbalan написа:
Трудно ще излъжеш топломера (до колкото изобщо това, дето се монтира на радиатора може да се нарече така)...
Тези, дето ги проектират и произвеждат, не ядат доматите с колците :)
Ако вакуумно-вълшебния радиатор разчита на агент, който кипи (кондензира) при 35 градуса, я се опитай да ми обясниш как ще работи при 90 градуса?
Или нека не са 90, а 40 ;)
Топломера е тип водомер. На входа на всеки апартамент, мери преминалото количество топла вода от абонатната. Такъв тип имат предвид хората.

Ако на теб трябва да обяснявам как водата, която кипи при 100С, как ще кипи и кондензира при 150С в затворен съд, при околна температура 40С, то по добре да затваряме АЕЦа.

kosiobg, не с лошото бе човек. Аз през шоу рума няма да мина, докато не ми обясниш, примерно, за един 3000W радиатор колко вода, и с каква входяща и изходяща температура ти трябва за вакуумен и за алуминиев радиатор. Ама най обичам да ми говорят в цифри, не така по принцип. По мои груби сметки, дебита трябва да е някъде към 2,6 - 1,3 m3/h. Това за мен е доста вода, а в сайта се говори, че икономията идва от малкото количество вода и взех да се обърквам, не мога да разбера къде бъркам.
Ако е само водомер, дето не мери температура на вход и изход от апартамента - ще го излъжеш, няма драми :)
Но то такъв може да го лъжеш по много други начини...

То щом може да кипи при 35 и при 90 градуса, това означава че има регулатор на налягането в системата... При това положение за чии *** ми е такава система?

За апартамента са необходими ХХХ киловата за да го стоплиш... Ако увеличиш площта на съществуващите радиатори - те ще отделят същите ХХХ киловата при по-нисък разход, просто температурата на изхода им ще бъде по-ниска... Чисто и просто без космически технологии и без огромни цени :)

Ако обаче водомера има датчик за температура на връщащата вода - тогава вече няма как да бъде излъган ;)

Нещо не мога да се сетя за случай, в който въпросните вакуумно вълшебни радиатори ще имат предимство...
VLADO66 - майстор
Топломерите задължително имат датчик на връщащата вода който мери делта t между входната и изходната температура и на базата на преминалото количества вода смятат киловатите.
Ако е така - не можеш да го излъжеш никакси...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Вакумни радиатори/Вентилконвектори/Глидери кое?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: