• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
Фло - специалист
krastev написа:
Сега прочетох малко и за Пенетрон-а, засега мисля да опитам с него. Неможах да намера цена на продукта, някой знае ли колко струва и как е разхода?
Пенетрона си е мешаница на портланд цимент с кристален силициев диоксид/кварц/ в съотношение долу-горе 70:30.Ползва се 2кг./м2 и излиза към 6-7 лв. квадрата като цена за материала.Става нещо като циментова замаска.Съмнително е за мен тази замаска да издържа натоварване при експлоатация на склад.Но докато не са дадат едни пари 2-3 пъти за проби и експерименти резултат няма да има,обаче това е само мое предположение,може и да греша,щото с този пенетрон хидроизолация не съм правил,като му знам състава не очаквам чудеса.
schuldiner - майстор
Кръстев, що не опиташ с дренаж?
Без да знаем денивилации, кота на пода, пропускливост на почвата и разни такива, от форума не можем да ти дадем конкретен съвет. Аз само напомням, че има различно (може би по-добро в случая) решение от хидроизолацията .
kozl - майстор
krastev написа:
Нещо на което попаднах в нета - наногруднове, пише че проникват дълбоко и наночастиците запълват и най малите пори на подложния материал - мазилки, бетон и др.
Аз намазах мозаечните шапки с такова и водата върху тях стои на капки. Интересното е, че само моите от блока кондензираха и след дъжд изсъхват значително по-бавно от тези на съседите. Все пак се съмнявам в дълготрайността на действието на нанотехнологиите. И преди съм ползвал импрегнатори с подобен ефект, но следе време ефекта се затрива. Подобна течност ползвам за стъклата на автомобила. Трайността е до месец и после ново мазане. Па ще видя на мозайката колко ще изтрае нанотехниката :wink:
Фло написа:
Пенетрона си е мешаница на портланд цимент с кристален силициев диоксид/кварц/ в съотношение долу-горе 70:30.Ползва се 2кг./м2 и излиза към 6-7 лв. квадрата като цена за материала.Става нещо като циментова замаска.Съмнително е за мен тази замаска да издържа натоварване при експлоатация на склад.
Това което бях прочел е че прониква дълбоко в бетона и става за изолация от вътрешната страна (негативната). Като гледам съставките няма да стане и ще бъде изстърган и натрошен.
schuldiner написа:
Кръстев, що не опиташ с дренаж?
Без да знаем денивилации, кота на пода, пропускливост на почвата и разни такива, от форума не можем да ти дадем конкретен съвет. Аз само напомням, че има различно (може би по-добро в случая) решение от хидроизолацията
Дренажа е добро решение, тези дни го обсъждахме като вариант и би излезнало сравнително евтино. Сградата е 19 х 12 м, по дългите страни може да се направи дренаж с дълбочина до около 10 см под нивото на основата. Самата настилка е на от 10 до 30 см по високо от околния терен(настилката е хоризонтална), денивилацията е както се вижда 20 см по дължина на сградата.Обаче проблема е, че едва ли ще премахне нацяло капилярната влага, която се просмуква през настилката. Засега момента няма да предприемам нищо, догодина живот и здраве първо с дренаж, а после ще видим :) Ще пиша за резултатите.
kozl - майстор
Дренаж и суфозия може да причини слягане на основата, напукване, разрушаване на сградата. И всичко това от неподходящ дренажен филтър. А като гледам как се спрятат дренажи само с перфорирани тръби #-o
bran - напреднал
За напукана мозайка бихте ли казали как се процедира. :?
bat_al_a - специалист
Шпакловка като кит за пукнатините, в която вместо част от водата се вкарва водно стъкло и после (след като изсъхне шпакловката естествено) отгоре течна еластична изолация на няколко слоя.
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация за бетонова настилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: