Иначе докато бяхме със стария котел и ние давахме 1300-400лв за дърва и въглищаза 120-30квадрата .Ще видим сега новия какво ще каже в края на зимата

mrmagooo написа:Oкиси,сгур,пепел,лайна не е ли най-важно като дръпнеш чертата накрая на зимата да ти излезе ефтино и да си стоял на топло ?!
Иначе докато бяхме със стария котел и ние давахме 1300-400лв за дърва и въглищаза 120-30квадрата .Ще видим сега новия какво ще каже в края на зимата
шоп написа: Второ провери братушките какъв кюмур слагат ( така наричаният от тях каменъй угол с калоричност почти на антрацит) в техните котлета. Сметни за 5 денонощи колко килограма донбаски или СУХИ дърва трябва да го заредиш за да отдаде необходимата мошност и ДАЛИ обема на котела може да го побере. То и моя котел по рязчет с камен угол има мошност 45кВ, но релано с дърва или с кафяви въглища повече от 28-30 не могат да се докарат.
П.П горивото е въглищен прах по 50 лв тон
шоп написа: Твоя като идея за вкарване на кислорода в зоната на горене е много добра, но аз бягах като дявол от тямян от стоманата. Тази глеч която пишеш, че се появява в котела ти не ми харесва. Отделно това разяжда метала. Не работи в оптимален температурен диапазон. При мен няма помпа, системата е на гравитационен принцип и когато работи котела, особено с турбото:-))) избелва оребряването отвътре.
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: