• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Челини - помощник
Нямаше как да ти отговоря Lans не мога да пиша на лични защото съм нов, досега използвах самоделки на пропан бутан бях си направил цял арсенал от 1/2 до 2 цола и ги кръстих Берти( заради 1 световна когато германците са обстрелвали Париж с голямата Берта- оръдие с непозната дотогава далекобойност. През цялото време докато снарядите са бомбардирали Париж франсетата са мислили, че са от вражески самолети). Вярно, че с горелката е по чисто ,но има твърде много загуба на топлина и не е оригинално както 100 години назад с огнището (оджака) и бертите ги внедрих в туин турбо топилка ,завихрянето е много по-добро от досега познатия принцип само с 1 горелка и 2 кг месинг в потата са стопени за 8 минути

Прикачен файл

Photo0202.jpg

Прикачен файл

Photo0201.jpg

Прикачен файл

Photo0170.jpg

Прикачен файл

Photo0197.jpg

Прикачен файл

Photo0186.jpg
Lans Link - специалист
Браво Челини ,гледам се занимаваш с отливки.Иначе "огнището " ти е много добро - поздравления!Аз също съм привърженик на традиционното огнище,но при "серийно" производство за предпочитане е с газ.
Поздрави
mavryt4o - майстор
Доста е стара темата но да попитам .Правя си ковашко огнище което ще е навън в края на навес без комин.Имам голяма вентилация и ми се искаше хем да изсмуква пушека хем и с подходяща редукция да захранва отдолу огнището с въздух но пък май ще е е беден на кислород и ще върти едни и същи пушилкиии.. :? Да се отказвам ли предварително от този налудничав вариант?Тъй като е на открито да си го оставя да си пуши и да задгърбвам вятъра и да ползвам турбината само за вкарване на кислород в огнището?Ще си го ползвам за лични нужди с дърводелство се занимавам и съм си замислил едни каубойски врати с ковани пирони и панти така че в инвестирането на втора турбина не ми се иска още повече че ще налея и пари за наковалня чукове,клещи
Lans Link - специалист
Здравей mavryt4o, след като ще го позиционираш в края на навеса - изобщо не си мисли за аспирация. Един вентилатор отдолу да ти вкарва въздух е достатъчен, но ще трябва да имаш в предвид - дебитът му трябва да е минимум 400 куб. метра за час и минимум 400 вата. Ако има нещо - питай. Поздрави !
mavryt4o - майстор
Lans Link написа:
Здравей mavryt4o, след като ще го позиционираш в края на навеса - изобщо не си мисли за аспирация. Един вентилатор отдолу да ти вкарва въздух е достатъчен, но ще трябва да имаш в предвид - дебитът му трябва да е минимум 400 куб. метра за час и минимум 400 вата. Ако има нещо - питай. Поздрави !
Добре в една насока мислим дебита е 1100 0,55 трифазна ще напрявя шрионка на входа че ще издуха въглените.Няма кой да питам за това много благодаря надъха ме да ускоря изграждането.Образовам се в тази насока само от нета и ще се радвам да помагаш много съм запален по старите занаяти но надали ще ми стигне жизнения цикъл да осъваршенствам поне 1-2 от тях макар че съм на 30
Lans Link - специалист
Това с 1100 си е направо профешънъл. Мислех да ти предложа да сложиш димер ключ да регулираш оборотите и от там дебита на въздух, но при трифазните няма как. Аз ползвам сферичен кран,въпреки че съм с монофазен вентилатор. Всъщност моето е малко по-различно - мога да нагрявам до 15-20 см. дължина наведнъж. Ако искаш -прати си мейла на лични да ти пратя някоя снимка.
mavryt4o - майстор
Става май с честотен инвертор но е скъп вариант .Основата която ще ползвам е като твоята чугунена вана 25/15/8 дълбочина все пак не мисля саби да правя.ivailoborisov1984@gmail.com
  • 1
  • 2

Тема "ковашко огнище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: