Е, не си ли купиха всички вече по един електрожен за 500 лв.?Няма да можем да покрием производството на китайците с това брутално търсене на китайски електрожени.

Челини написа: Колегата аgj е последния човек който ще тръгне да прави реклама, а от многото годинки стаж в заваряването които е натрупал с различни марки,....Колегата Асен, е уважаван от мен заради познанията си по заваряване. НО, нека дава съвети именно там, а не в електрониката.
pansim написа:Приемам забележката .Важното е да стигнем до най точения отговор !Челини написа: Колегата аgj е последния човек който ще тръгне да прави реклама, а от многото годинки стаж в заваряването които е натрупал с различни марки,....Колегата Асен, е уважаван от мен заради познанията си по заваряване. НО, нека дава съвети именно там, а не в електрониката.
Към колегата valiopeshev - при заваръчните инвертори няма "косинуф фи" а понятието фактор на мощноста. Това са съвсем различни неща.
Обикновенно в такъв тип инвертори, фактора на мощноста е около 0.7.
При по-скъпите и качествени апарати има коректор на фактора на мощност и там достига до 0.95-0,99. Съответно този тип работят и по-добре при слаба мрежа. Разбира се и цената е друга и далеч над обсъждания в темата модел.
agj написа:pansim написа:Челини написа:Към колегата valiopeshev - при заваръчните инвертори няма "косинуф фи" а понятието фактор на мощноста. Това са съвсем различни неща.
Обикновенно в такъв тип инвертори, фактора на мощноста е около 0.7.
При по-скъпите и качествени апарати има коректор на фактора на мощност и там достига до 0.95-0,99. Съответно този тип работят и по-добре при слаба мрежа. Разбира се и цената е друга и далеч над обсъждания в темата модел.
Спрял съм се на ARC-200 не защото ми трябват 200 А, а защото не съм сигурен дали ARC-140 ще топи добре 3.25. Някой с опит може ли да каже нещо по тоя въпрос?То електроди 3,25 вече няма
И леко отклонение - винаги ми е било интересно, дали наистина в домашни условия се използуват 200А заваръчен ток.Точно в това е въпроса, 200А не е любителска техника и ако са реални гори 5 мм електроди. Направо не ми идва на ум какво ще правиш с 4-5 мм електроди у дома. Който има някаква работилница в къщи би трябвало да си е прегледал електроинсталацията и да е предвидил.
Аз като любител заварчик, съм ползувал 4мм само за проба на инверторите.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: