• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
nikolson - майстор
Сгрешил съм.
Atlantius - напреднал
Здравейте, като първо мнение в форума ще поискам съвет за Бормашина-винтоверт. Не рабирам въобще от марките и параметрите на машините, но знам, че търся нещо прилично за DIY работи около 100 лева. За момента съм харесал ТОВА. Кажете си мнението и ми препоръчайте нещо друго.

Поздрави
Subsa - специалист
Търси си нещо с литиева батерия.
Чети и търси във форума. рекламират на лидъл един винтоверт
gottogetit - специалист
колеги хрумна ми друга идея, преди около година като имах само едно малко винтовертче , китайче на 14.4 волта , и като исках да завия големи винтове, примерно 6мм по 120мм или 8мм по 120 мм, си направих едно изобретение, от скоростна кутия на друг винтоверт. използвах планитарня редуктор и с една дръжка от ръчна бормашина и ето че се получи.вижте клипчетата на изобретението ми по долу в мнението ми.
ако сега си направя нещо подобно но по голямо и да е по здраво.предполагам че ще мога да навивам резбите, 12-14mm, по лесно в стоманата. или пък може би червячен редуктор, да намалява 10-15 пати оборотите на винтоверта, тоест да се получат около 50-60 оборота в минута след редуктора.
някои правил ли е нещо подобно :)

http://www.vbox7.com/play:256a7575
http://www.vbox7.com/play:38c042e1
velsi - Почетен майстор
Браво! Това е гениален подход. И като цяло си на прав път за резбите.
kalpev написа:
ИвО 77, ти много ли държиш да е отверка, а не винтоверт? Нямам реални впечатления от това Бош-че, но имам съмнения, че с тия 10 Nm и ниските си обороти ще види зор. По принцип акумулаторните отверки имат ограничено приложение, ползват се за завиване на винтове в готови отвори или на къси и тънки винтове в меко дърво (неслучайно е споменато в презентацията). Но с тези винтове 4x50 и това ПДЧ... :-?
Отказвам се от тази отвертка...то на тази цена по-добре да е винтоверт.За мен няма да е проблем и да не е ''расова'' машина,например
http://einhell.bg/?p=3816

Благодаря Ви за помоща момчета!
fox_vt - майстор
gottogetit това е доста хитро хрумване =D> ти вече си го измислил и направил за какво ти е да си купуваш нов винтоверт.Само да попитам като ползваш приспособлението на коя скорост си на винтоверта вероятно пак на първа.
Atlantius - напреднал
Имам няколко въпроса. Искам винтоверта, който ще купувам да го ползвам и като винтоверт и като бормашина. Няма да се ползва за профи неща и не държа да е акумулаторен. Има ли някакви други важни разлики между електрическите и акумулаторните винтоверти освен очевидната? По-мощни ли трябва да са електрическите и по-добри ли са като бормашини от акумулаторните?
gottogetit - специалист
fox_vt написа:
gottogetit това е доста хитро хрумване =D> ти вече си го измислил и направил за какво ти е да си купуваш нов винтоверт.Само да попитам като ползваш приспособлението на коя скорост си на винтоверта вероятно пак на първа.
ами честно казано от както имам "ДЕВАЛТ", от няколко месеца не съм използвал приспособлението. иначе стария винтоверт е само с една скорост 0-500 оборота. той е слабичък , на 14.чв марка РТР. приспособлението намаля оборотите 6-7 пъти. ползвал сам го и с бормашината , която е 500 вата на 3000 оборота. с нея става още по бързо. тогава ми трябваше да завивам едни по дълги винтове 6x100mm в дървени талпи и си го направих. ползвал сам го десетина пати и сега си стои в гаража. мислих да го ползвам за навиване резби но едната ос е само към 3мм в диаметър и сигурно ще се скъса и ще го прецакам. трябва да направя на същия принцип нещо по здраво и тогава с негова помощ ще стане. днес гледах една червячен редуктор , но нямаше надпис колко пъти намаля оборотите. с малко преправяне и две дръжки ще се получи. един държи дръжките, а помощника само пуска бормашината или винтоверта и после обръща посоката за да извадя медчика.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: