• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
tottenham - специалист
при изграждане на конструкции с ГК ползвате ли щанцовите клещи? смятате ли, че са удачни и ако е така какви да избера?
ivanovrg - специалист
аз съм ползвал два вида
тези по ми харесаха
Прикачен файл:
15294.jpg
тези по ми харесаха
15294.jpg (9.56 KиБ) Видяна 5706 пъти
от тези
Прикачен файл:
75109.jpg
75109.jpg (10.5 KиБ) Видяна 5706 пъти
удобни са за скопчаване на CW профила към UW-to
става бързо ако има много преградни стени
когато са малко аз изобщо не ги хващам
tottenham - специалист
значи няма да са ми необходими за изграждане на 50 м2 стени. тогава какво налага използването им? може би когато се градят големи стени и да не се получават последващи размествания на профилите преди да е изградена облицовката ..
jekasus - майстор
От 500 м2 нагоре професионално, който се занимава. За домашно инвестиция е не нужна.
Тани - модератор
Ако ще правиш стената с два или повече пласта гипскартон е много важно профилите да за точно на 60см един от друг и абсолютно вертикални и да не шават. Забранено е да се захващат за UW профилите с винтове и затова се ползват щанц клещите.
tottenham - специалист
точно двуслойна обшивка ще правя. ще се постарая да няма разместване на профилите и ще ги бележа точно къде са. но докато облицовам първия слой от едната страна ще следя профилите от другата да не се разместват.
Тани - модератор
От едната страна ОК, но от другата понякога при завиването , ако си близо до свободния край на CW профила , който е в средата на гипскартона, винта го избутва и познай какво става като разминеш гипскартоните на следващия пласт и този профил вече се явява мястото на снадката на двете плоскости гипскартон(гипсфазер) . Затова е добре да се захване всеки профил и от двете страни горе и от двете страни долу за да не се посуква, а и да не ти се налага повече да мериш, след като веднъж си наредил скарата. Преди все скъпи намирах, но вече има и евтини - под 15 лева! Ако искаш мога да ти пратя едни да ги ползваш, но куриера ще ти излезе колкото да си купиш собствени!
tottenham - специалист
Тани написа:
От едната страна ОК, но от другата понякога при завиването , ако си близо до свободния край на CW профила , който е в средата на гипскартона, винта го избутва и познай какво става като разминеш гипскартоните на следващия пласт и този профил вече се явява мястото на снадката на двете плоскости гипскартон(гипсфазер) . Затова е добре да се захване всеки профил и от двете страни горе и от двете страни долу за да не се посуква, а и да не ти се налага повече да мериш, след като веднъж си наредил скарата. Преди все скъпи намирах, но вече има и евтини - под 15 лева! Ако искаш мога да ти пратя едни да ги ползваш, но куриера ще ти излезе колкото да си купиш собствени!
Можеш ли да ми пратиш снимка да ги видя?
Тани - модератор
От този вид е, но е червен:
Изображение
darakchiev - специалист
Как е точно наименованието на тези клещи, че като попитам за щанцови
ме гледат доста странно. И откъде си ги купуваш тези евтините.
  • 1
  • 2

Тема "щанцови клещи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: