• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
Що така си мисля , че искаш да направиш вана за отстраняване на ръжда от железни елементи ?!
Ако е така - трябва ти едно зарядно заакумулатор - поне до 10А и пластмасова кофа с вместимост 10л. пълниш 1/3 с вода , а за електролит разтваряш 1 пълна лъжица сода бикарбонат.
Минус на детайла за почистване , а плюс - на парче непотребно желязо и работата е готова :wink:
aiako - специалист
Аз това го направих още снощи...бачка си и в момента,само тока не ми е достатачен,другото го знам как става :) Общо взето цялата идея е ... Механично чистене,химично,шлайфане,полиране и ... галванизиране до никел.
hidrazin - майстор
За махане на ръжда въобще не ти трябва галванична вана. Малко евтина химия върши чудесна работа.
:partyman:
gogo7777 - майстор
А аз що си мисля, че детайла се слага на анода, а за катод се ползва олово.
nikolson - майстор
Hidrazin, момчето е ученик или студент и вероятно има задача, затова прави вана.
aiako - специалист
Студент съм вярно , но не е задача , по скоро е домашно практическо усвояване на лекцията и зарибявка от нет-а.
Като например това :
http://www.youtube.com/watch?v=AQNvhUYqCkw

hidrazin-e сигурно имаш предвид разтвор на солна или сярна киселина, но на мен метода с електролизата ми се струва
доста по-лесен и интересен :-D
hidrazin - майстор
Напротив - забавен да, но не и по-лесен. :-D Както се вижда и от клипа резултатът след ваната не е много розов и пак
се стига до химията. :lol: Може и със солна, но за желязо си требе инхибитор. Ако е за такива болтове може и без него.
Ще му правя аз на джелезото галванична вана, че ще го окачам ... като мога направо да го бухна в кофата. :-D
aiako - специалист
hidrazin написа:
Напротив - забавен да, но не и по-лесен. :-D Както се вижда и от клипа резултатът след ваната не е много розов и пак
се стига до химията. :lol: Може и със солна, но за желязо си требе инхибитор. Ако е за такива болтове може и без него.
Ще му правя аз на джелезото галванична вана, че ще го окачам ... като мога направо да го бухна в кофата. :-D
Допрочетох учебника по химия :mrgreen: И имам един въпрос към теб, би трябвало да ползваш 20 % солна/сярна но какво ползваш за инхибитор ?
hidrazin - майстор
Примерно уротрипин - т.н. "инхибитор на киселинната корозия". Има и други естествено.
Четене му е майката ... и бащата. :-D
zmiori - специалист
aiako написа:
Реших си проблема вече, реших да не ползвам толкова голям ток... сега с адаптер на 1,5 А е екстра...
Що не си намериш едно захранване за компютър, вече във всяка маза/таван се намира по някоя "тарга" там имаш едни стабилни 12В и доста яки ампери. По просто от това здраве.
Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Заблуда на зарядно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: