Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
shadowman - майстор
Питам колко градуса се прави покрива. Няма да правя покрив на цяла къща а нещо като стреха (деазнам как да го нарека).
torbalan - Дървен философ
ако има място - направи го със същия наклон, какъвто е съществуващия на къщата покрив...
VLADO66 - майстор
Различните покривни покрития имат изисквания за минимален наклон,поразрови се да видиш.
marmoz - специалист
shadowman написа:
Питам колко градуса се прави покрива
На колкото ти е кеф :) ,в каквато посока ти е кеф и така :-D ,само за по малките наклони маи ще бягаш от керемиди,ама има битуми,ламадини всякви врътки :)
ArturDent - Почти Безобиден
VLADO66 написа:
Различните покривни покрития имат изисквания за минимален наклон,поразрови се да видиш.
... и различните региони имат различни изисквания за наклон.
schuldiner - майстор
Всички сте прави. "Нещо като козирка" може да е всякакво - и определено от архитектурата, от наличните материали, от натоварванията, и според кефа...
shadowman, кажи приоритет и ще се стесни изборът.
alsted - майстор
С какво ще покриваш - керемиди, ламарина, битумни ... Ако ще е с керемиди има и допълнителни фактори - подветрен скат ли ще е, ще има ли нещо под керемидите ("черна ламперия", хидроизолация). На къщата ми покрива е 30º (2/1). През северния ми скат почти всяка зима ми навяваше сняг на тавана преди да го обшия и да сложа мушама.
shadowman - майстор
Ето снимка, идея имам как да го направя само за градуса се чудя. Ще го покрия с това което ще ми е по-лесно.

Тема "ПОкрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: