Най - вълнуващия въпрос зимно време.
netcho - специалист
Схемата ми е изпълнена като на схемата ,проблема е че когато искам да отделя етажите и по точно да оставя да топли само 2 етаж в системата влиза въздух и става хаос. Ако работи парното с отворени кранове /двата етажа/ няма проблем ни въздух нищо работи перфект,ако спра горния етаж също няма проблем, само ако оставя 2 етаж автономно се дръсти с въздух .Въпроса ми е има ли някакъв начин да се надуе за да се види откъде сълзи или откъде засмуква

Прикачен файл

система.JPG
система.JPG (42.78 KиБ) Видяна 2227 пъти
bigdragon - майстор
Вероятно скоро си пълнил системата с вода (антифриз) и още не е излязъл въздуха, разтворен в системата.
Провери, дали при изстинала система не се изпразва разширителя и от там да влиза въздух.
Автоматичните обезвъздушители на колекторите на втория етаж са излишни, особено този на връщащия колектор. Свали ги и ги наслагай по проблемните радиатори на втория етаж, над изходящите тръби, като оправиш и наклона на радиаторите да е към обезвъздушителя....
Прикачен файл:
Presentation1.jpg
Presentation1.jpg (21.9 KиБ) Видяна 2219 пъти
filmatoplo - майстор
:) Това свързване при отворена система съм го анатемосвал , в момента ти дърпа въздух от автоматичния обезвъздушител на връщащата вода на 2 етаж. Или сложи там ръчен такъв който също за затваряш след обезвъздушаване , или премести помпата на топлата вода след тръбата за разширителния съд.Поради това че инсталацията ти е отворена , и нямаш нужното налягане в нея се получава това засмукване и дръпване на въздух .успех.
netcho - специалист
filmatoplo написа:
:) Това свързване при отворена система съм го анатемосвал , в момента ти дърпа въздух от автоматичния обезвъздушител на връщащата вода на 2 етаж. Или сложи там ръчен такъв който също за затваряш след обезвъздушаване , или премести помпата на топлата вода след тръбата за разширителния съд.Поради това че инсталацията ти е отворена , и нямаш нужното налягане в нея се получава това засмукване и дръпване на въздух .успех.
ООО и аз нарочих тези авт. обезвъздушители , блъсках си главата .ами няма откъде другаде освен от там thank's filma сега ще сложа обикновени от тия за отвертка да видя как е .Благодаря и на bigdragon просто 2 мнения които се препокриват това трябва да е.

Тема "Въздух в системата!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: