От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov - майстор
Напротив - може, но с добър грамофон (игла и доза)!
QuietStep - специалист
torbalan написа:
Имам един Ге Де Рейски грамофон, с игличка дето е много "лека"
Да взема да ти го подаря? :)
Леле...torbalane, нямаше си работата...че за късмет, и жена ми те прочете, и се заинтересува...Още повече, че си имаме и една стопанска постройка, дето си е наумила да я правим къща за гости...:-) Тя веднага си представи...ако е реално предложението ти, ще ме впрегне да озвучавам и там, още повече, че помещението е по-голямо и...А, бе...
Жив-здрав и благодаря за отзивчивостта!...:-)
ssi - специалист
Записите на CD няма да те удовлетворят като качество. Ако случайно те удовлетворяват, смятам, че може да ги намериш в мрежата и да си спестиш свалянето им от грамофона.
QuietStep - специалист
ssi написа:
Записите на CD няма да те удовлетворят като качество. Ако случайно те удовлетворяват, смятам, че може да ги намериш в мрежата и да си спестиш свалянето им от грамофона.
Е, сигурно повечето биха се намерили. Но тук става въпрос за класика от 60-те насам. Имаме и оперни записи, и концерти на великите музиканти, гостували у нас, че и някои вносни плочи...Но това си е от нашата "лудост". Иначе - много благодаря за съдействието! Нали е разбира "братството" тук - тръпката от самореализацията е над всичко. Независимо от това, че качеството сигурно няма да е HiFi, още повече, че и подходящо студио за слушане няма да мога да си спретна (поне в тоя живот!:-)
torbalan - Дървен философ
QuietStep написа:
torbalan написа:
Имам един Ге Де Рейски грамофон, с игличка дето е много "лека"
Да взема да ти го подаря? :)
Леле...torbalane, нямаше си работата...че за късмет, и жена ми те прочете, и се заинтересува...Още повече, че си имаме и една стопанска постройка, дето си е наумила да я правим къща за гости...:-) Тя веднага си представи...ако е реално предложението ти, ще ме впрегне да озвучавам и там, още повече, че помещението е по-голямо и...А, бе...
Жив-здрав и благодаря за отзивчивостта!...:-)
Съвсем реално е, ама как ще го вземеш не знам... Не е стока за куриер според мен :)
hidrazin - майстор
По спомени повечето грамофонни шасита имаха заключване на механиката (пружините) при транспорт с едни пластмасови ... неща. :)
Като се закрепи дозата за стойката с малко тиксо не виждам какъв е проблема. После ЕКОНТ с опция чупливо и посока на опаковката
при транспортиране - имат такава опция.
:partyman:
miroton - майстор
За еконт няма да се плашиш ние сме пращали няколко аквариума и са стигали цяли,пък има и начин за застраховка.
Плочи има много в нета и се търгуват от 50ст бр до 50 лв.
За иглата-иглата със времето протича и безда си е ползвал,най добре питаи в форума за стара техника.
Това не знам как ще ти хареса Полоса рабочих частот по звуковому давлению 80...12000 Гц при общей неравномерности частотной характеристики не превышающей 14 дБ.
hidrazin - майстор
Е, ами ти какво очакваш от пиезокерамична доза? По принцип имат голяма неравномерност на характеристиката.
По-нагоре съм дал линк за двете Ортофонски дози, които имам. Лента 20Hz-20kHz при неравномерност 2dB. Ама така и си стоят.
Нямам грамофон за тях, пък и едва ли някой ще прояви интерес към тях при цена за доза колкото кола на старо. :lol:
soton - специалист
hidrazin написа:
Е, ами ти какво очакваш от пиезокерамична доза? По принцип имат голяма неравномерност на характеристиката.
По-нагоре съм дал линк за двете Ортофонски дози, които имам. Лента 20Hz-20kHz при неравномерност 2dB. Ама така и си стоят.
Нямам грамофон за тях, пък и едва ли някой ще прояви интерес към тях при цена за доза колкото кола на старо. :lol:
това дето е в ибей е някаква грешка - аз съм купувал ортофонска доза за 50 лв,а ти какви дози имаш и колко им искаш?
shotik - майстор
Аз имам радиограмофон ВЕФ, дози съм купувал от магазина на ул Поп Богомил,на 20 метра от бул Мария Луиза.
Прикачен файл:
P1060473 1.jpg
P1060473 1.jpg (98.16 KиБ) Видяна 4330 пъти

Тема "Може и да не съм съвсем в ред, но съм си луд по старините:-)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: