• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
Тази година реколтата ще има изключително качество-сока е сълза,на сол съм го докарал и не на последно място кьосето е вкусно.
Абсолютно си прав :drinkers:
kuger - майстор
Знам, че PVC-то е канцерогенно, но като кон с капаци, бащицата, мир на праха му, така го правеше, та и аз. За догодина, живот и здраве, ще се ползва новата концепция "А ла Stiv1961". Надявам се заралията
/много харесван от мен град/, та Stiv да разреши ползването на патента /абе, Стояне, патентова ли го?/
Имам помпа от перална, имам помпа, подобна на тая, дето колегата ESPASE показа /струва ми се, че е Реновод/, имам и една помпичка на 12v за сантинни води за лодка. Последната е най-подходяща, че е потопяема и за морска вода.
Ама много се отплеснах, зелето още не е готово, та си пия ракията с квото падне, естествено драно, не брано.
Наздраве!
stiv1961 - майстор
ESPACE написа:
И моето стана, голяма благодарност за идеята с помпата. От Лидл си взех една за дрелка и повече нямах грижи с претакането. :wink:
Ха- ха, тази помпичка и аз я гледах в Лидъл, мислех да я купувам, но вече бях монтирал другата в бидона.
kuger написа:
За догодина, живот и здраве, ще се ползва новата концепция "А ла Stiv1961". Надявам се заралията
/много харесван от мен град/, та Stiv да разреши ползването на патента /абе, Стояне, патентова ли го?/
Не съм го патентовал, но се радвам, че ви е харесала идеята :) Моето зеле също е почти готово, но ще пресичам другата седмица.
Mega - специалист
Както написах в една друга тема. Това става с помпа за съдомиялна (за мръсната вода), нова е 11 лв. Защитена от агресивна среда и чиста.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Както написах в една друга тема. Това става с помпа за съдомиялна (за мръсната вода), нова е 11 лв. Защитена от агресивна среда и чиста.
Не се занимавйте с помпи и тем подобни, ами както каза Стоян вземати си питието и мезето сядате до бидоня или качето :lol: и си го преточвате ръчно и същевременно си замезвате и :partyman: и съчетавате 2в1. Хем зелето преточено, хем си правите и кефа :lol:
ESPACE - майстор
Mega написа:
Това става с помпа за съдомиялна (за мръсната вода), нова е 11 лв.

Къде е такава цената?
Mega - специалист
По магазините за резервни части. Например в магазина на Черковна и Мадрид в София.
nikolson - майстор
Stefan_62 написа:
Mega написа:
Не се занимавйте с помпи и тем подобни, ами както каза Стоян вземати си питието и мезето сядате до бидоня или качето :lol: и си го преточвате ръчно и същевременно си замезвате и :partyman: и съчетавате 2в1. Хем зелето преточено, хем си правите и кефа :lol:
Рисковете на подобно "упражнение" са, че зелето може да свърши, преди да е втасало, или да свърши армиената чорба и да си отвори работа посред зима да го затваря в буркани :wallbash:

Плюсовете са, че ще изпълни със съдържание правилото, че "жена, дето не си е изпрела вълната и мъж дето не си е изпил виното преди Нова година, не стават". :copyright:
VLADO66 - майстор
Армеевата чорба http://www.gastronom.bg/index.php?mod=r ... &show=1468 и зелевия сок са различни работи :)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: