• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
Bojidar_Donev - специалист
Накратко бях надничар към 1 фирма за ковано желязо (в разгара на лятото) ми се наложи да търкам заварки в най-голямата жега с такова спарки http://prodavalnik.com/prodavam-gloshla ... -i11684395 не знам дали сега са развалили модела ноо тогава не го спрях 1 час ... мен ми се изкъртиха ръцете а то не загря ,нито на редукторната глава ,нито на моторчето .... абе МЕЙД ИН БЪЛГЕРИЯ !!!
ferrari4456 - специалист
bosch-а го гледам така с приятни извивки.С него ще режа тухли ,плочки ,я някой профил ,ама леко ,не ги натискам много.Според мен онова sparky беше дефектно.Без каквото и да е натискане ,като се допре ,намалява оборотите ,качели е изгоряло.Кара кара 3-4месеца и накрая гръмна.
Роботил съм с много китайчета с 500W и нямаше такова намаляване :?
Затова повече sparky неща.
От bosch винаги съм оставал доволен и затова се насочих към него 720W мисля че да ми достатъчни и даже имам 70W в излишък ,както трябва да е. :?
Да го взимам ли?
Напускали са ги на намаления и се чудя...
На прах издържа ли?
Загрява ли?
kalpev - специалист
Аз няколко години експлоатирам това.
Два ремонта изнесе, рязах канали в панел, метални каси, тръби, плочки, гранитогрес, гранитни прагове, желязо, планки и железни греди, и какво ли не. Никакви вибрации, не е шумен, удоволствие е да се работи с него. Нито веднъж не се задъха за тези години, а доста зор видя. Освен да го бърша от прах, не съм му правил нищо друго.
Същата мощност е като Бош-а (зелен Бош няма да си купя никога, ако ще да е последната машина на света), но с по-голям диск - 125мм, което го прави по-широкоизползван. Формата на корпуса му е тънка и позволява да се завира навсякъде, и да се работи с една ръка. И най-голямото предимство - с половин килограм е по-лек от зеления Бош. Само който е работил с флекс с една ръка, знае какво значи разлика от половин килограм!
ferrari4456 - специалист
http://tomika.bg/index.php/detail/view/624
Човек от форума ми предложи това.
Какво мислите?
На качество като другото ли е?
joro39 - специалист
kalpev написа:
Аз няколко години експлоатирам това.
Два ремонта изнесе, рязах канали в панел, метални каси, тръби, плочки, гранитогрес, гранитни прагове, желязо, планки и железни греди, и какво ли не. Никакви вибрации, не е шумен, удоволствие е да се работи с него. Нито веднъж не се задъха за тези години, а доста зор видя. Освен да го бърша от прах, не съм му правил нищо друго.
Същата мощност е като Бош-а (зелен Бош няма да си купя никога, ако ще да е последната машина на света), но с по-голям диск - 125мм, което го прави по-широкоизползван. Формата на корпуса му е тънка и позволява да се завира навсякъде, и да се работи с една ръка. И най-голямото предимство - с половин килограм е по-лек от зеления Бош. Само който е работил с флекс с една ръка, знае какво значи разлика от половин килограм!
1+
MamaMy - майстор
ferrari4456 написа:
http://tomika.bg/index.php/detail/view/624
Човек от форума ми предложи това.
Какво мислите?
На качество като другото ли е?
:2thumbs:
zandana - напреднал
Зависи за какво ще се ползва. Black&decker -Шест бани рязане на керамика и теракота и умря.Сега съм с Metabo 125 ,но до кога не знам ! :)
ferrari4456 - специалист
От този модел на makita 115мм или 125мм да взема?
С 115мм по лесно се работи с една ръка с :? 125мм се реже по дълбоко в тухли и такива?
Kumay - майстор
Между GA4530/115мм/ и GA5030/125мм/ разликата е само в предпазителя!
juvigy - специалист
Вземи си с 125мм. Макитата не съм я тествал , но зеления Бош от горе е много сполучлив. Разглабял съм го целия и е доста добре направен. За 100 кинта с куфар си заслужава.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на флекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: