• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
apel - напреднал
Извинявай, името на първия е Bosch psr 18 li-2. (46 Nm)
Срещу него ще търся горелка или някакви други водопроводни инструменти.
gogo7777 - майстор
Мога да предложа италиански преносим оксижен TURBO SET 90. Ползван е 3-4 пъти, пълен комплект. Едната бутилка е празна (не помня коя). Както и сребърен припой различни видове (Пср15, Пср20, Пср25, Пср40, Кастолин с обмазка 690 градуса, Немски 710 градуса) и умокрящ флюс Кастолин и един Японски.
Прикачен файл:
Turbo Set 90.jpg
Mega - специалист
Когато се работи с нискотемпературен припой не е нужна горелка. Става много добре с пистолет за горещ въздух (качествен). Парните инсталации стават без проблем.
lubomirlz - специалист
Гледам доста сте се развихрили тука, та я да задам и аз едно въпросче.
Сглобявам си оксиженче Пропан-бутан и Кислород, остана кислородната бутилка, дайте съвети колко литрова да е та хем да е мобилен хем да не свършва за бира време. Колко време горе долу издържа една трилитрова бутилка? :partyman:
gogo7777 - майстор
дайте съвети колко литрова да е та хем да е мобилен хем да не свършва за бира време.
За мен най-оптималния варянт е 4 кубикова бутилка. Носи се от сам човек, влиза във всякакъв багажник на автомобил и събира достатъчно кислород за да заваряваш дъъъълго време :-D . Аз ползвам такива за аргон и съм изключително доволен. Ако вземеш мини бутилка тя винаги ще свърши когато не трябва (закона на Мърфи), а и да ходиш често да я зареждаш не е работа :-D .
аргоновите бутилки не искат да ги палнят с кислород ,затожа 4е не стават
.
gogo7777 - майстор
Те и да искат да я напълнят не могат, щото крана е друг. Сменя се крана и се мие бутилката. След това няма проблем.
Krass - майстор
А бутилките от пожарогасители с СО2 стават ли за кислород?
gogo7777 - майстор
Стават, само че задължително се промиват когато бутилката е ОТ или ЗА кислород. Като се сменя крана се мие. С пожарогасителите трябва да се внимава....трябва да издържат на 170 бара, ако не се знае (не пише на бутилката) какво е номиналното налягане по-добре не пробвайте.
hidrazin - майстор
Krass написа:
А бутилките от пожарогасители с СО2 стават ли за кислород?
Стават от тези новите. Аз съм с такава, но никога не е пълнена с СО2 !!!
http://www.firebg.org/bg/products/1/13/p16
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Заваряване на медни тръби - водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: