• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 написа:
patzo_81 написа:
Костилкови добре , а трябва ли да бъде влажно дървото или се навлажнява само при необходимост ? Извинявам се че разпитвам така , но ще се занимавам с това за пръв път :? А дано не и за последен :-D Всичко зависи от резултатите :)
А какво представлява пушилнята ти? Снимка ако може...[/

Ами направил съм я от стара печка на дърва и въглища , но снимка сега не мога да кача че нямам USB кабел за телефона :sad:
Висока е около 80см , а диаметъра е към 50см , монтирал съм скара по средата (има опция и за скара най отгоре ) а над скарата са шишовете за окачване.Чудя се дали не може към изходната тръба т.е кюнеца да прикача някакъв филтър за да мога наистина да я ползвам на терасата :?
Илиян Илиев™ - майстор
Няма начин на терасата, щом има хора над теб.

Ако опънеш димоотвод до горе чак тогава може.

Е, ако си траят хората може и така направо да си опушваш... :lol:
stiv1961 - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Ама няма да си траят при този аромат на пушено и постоянно ще има гости :-D
Илиян Илиев™ написа:
Няма начин на терасата, щом има хора над теб.

Ако опънеш димоотвод до горе чак тогава може.

Абе добре сте си вие че имате къде да опушвате :razz: Но и аз няма да стоя просто ей така безучастно , а особено след като гледах всички снимки във форума :-D Може и по новините да ме дадат някои път :lol: Само ме интересува като говорите за тези широколистни дървета , а после казвате само с костилкови може ..... никои ли не е пробвал да речем с топола , орех и такива разни :?
Илиян Илиев™ - майстор
Аз нямам къде да опушвам. Имах в предишната квартира. Всъщност сега ползвам камината, но ще чакам да заесенее.

С широколисни става, че най-лесно се намира и демек нали няма смоли. С костилкови не съм пробвал, но тези дървета също имат смоли. Може би със самите костилки трябва и ще има по-добър аромат.

Аз съм добавял орехови черупки, но за дървесината си мисля, че ще поналютва. Тополата щом никой не я споменава сам си прави извода, както и за ореха.

Иначе щом имаш откривателски дух никой няма да ти попречи да опиташ, напротив - бихме били радостни да чуем новаторски рецепти подкрепени със снимков материал, които сами да опитаме в последствие. :wink:
Илиян Илиев™ написа:
Аз нямам къде да опушвам. Имах в предишната квартира. Всъщност сега ползвам камината, но ще чакам да заесенее.

С широколисни става, че най-лесно се намира и демек нали няма смоли. С костилкови не съм пробвал, но тези дървета също имат смоли. Може би със самите костилки трябва и ще има по-добър аромат.

Аз съм добавял орехови черупки, но за дървесината си мисля, че ще поналютва. Тополата щом никой не я споменава сам си прави извода, както и за ореха.

Иначе щом имаш откривателски дух никой няма да ти попречи да опиташ, напротив - бихме били радостни да чуем новаторски рецепти подкрепени със снимков материал, които сами да опитаме в последствие. :wink:
Ами благодаря ви за помощта и веднага щом сътворя някое произведение (достойно за хвалба ) ще се похваля обезателно :) А за снимки трябва да си купя едно USB за телефона :)
stiv1961 - майстор
Я малко да ъпна темата, талаша/ стърготините/ от рязани мешета на циркуляр дали стават за опушване :? . Струва ми се, че са много ситни и ще димят много.
Илиян Илиев™ - майстор
Едно от първите опушвания с такава ситна трина съм го правил. Овлажняваш и палиш, пуши си нормално.
stiv1961 - майстор
Благодарско, събрах един чувал и при първа възможност ще тествам :)
topalski65 - помощник
Здравейте.Виждам,че темата е стара,но на кой когато му дойде времето.По въпроса за пушилните за месо,търсих и намерих това - http://start-good.ru/page/samodelnaja-k ... .Изпробвах го, работи.Единственното което трябва да усъвършенствам е времето и температурата.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: