Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ivan40t0 - напреднал
Здравейте.Имам въпрос относно споменатия климатик.След достигане на зададената температура в режим отопление от вътрешното тяло започва съвсем леко да духа студено,а от външното топло.Това е за около минута-две.След това пак започва да духа топло от вътрешното.Вентилаторът духа на най-ниската степен.Нормално ли е това?Питам,защото на работа има инверторен климатик,който при достигане на зададената температура спира да духа топло и след малко започва пак,но не духа студено.Дали няма нещо сбъркано в домашния?Надявам се на отговор от знаещите и предварително благодаря.
dyaneff - майстор
Естествено че не трябва да е така, освен ако бъкаш в описанието. Включи перката на автоматичен режим и пак го наблюдавай. Гаранционен ли е.
tysonlkr - специалист
Да не би да говориш за дефроса - размразяването на външното тяло, който прави при ниски външни температури :?
ivan40t0 - напреднал
Да.Гаранционен е.Купен е преди две седмици.А размразяването автоматично ли се включва или трябва от дистанционното да се включи?Доколкото прочетох(защото няма инструкция на български,само на английски,руски и казашки)си има отделна функция размразяване,която се включва от дистанционното.Мисълта ми е трябва ли да ги викам за това.Но щом не е нормалното функциониране на климатика ще ги викам,няма как.
ozimen - специалист
В режим авто или режим отопление е настроен?
ivan40t0 - напреднал
Режим отопление.Има ли значение?
според мен всичко е на ред когато дистигне зададената температура,просто вътрти вътрешния въздух в стаята за да може дадчика на тялото да разбере по точно колко е тя

http://www.klimatici-remont.free.bg
dyaneff - майстор
Има значение, защото някои машини при автоматичен режим, при достигане на зададената температура, започват да охлаждат. Когато охладят с няколко градуса, започват да топлят и т.н. Включи като функция климатика на топло, не на ауто, и от режима за скорост на вентилатора избери ауто. При това положение засечи на колко време вентилатора спира, и дали духа пак студено.

Тема "Климатик LG S09MH" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: