• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Ето какво се получава:. Чуденките ми са за временните елементи, които ми трябват на мястото на изтеглящия се килер http://www.iv-el.com/index.php?route=pr ... ct_id=1243.

Прикачен файл

Kitchen 007_гръб.jpg
Ама много странно се получи отзад ...
Kitchen 007_гръб.jpg (28.45 KиБ) Видяна 3017 пъти

Прикачен файл

Kitchen 007_3D корпус.jpg
Kitchen 007_3D корпус.jpg (21.14 KиБ) Видяна 3017 пъти

Прикачен файл

Kitchen 007_3D корпус 03.JPG
Kitchen 007_3D корпус 03.JPG (33.97 KиБ) Видяна 3017 пъти
miliad - майстор
Ето ти схемичка :

Шкафа го давам схематично, че не знам разм. на уредите. Ако това на линка ти е кошницата, рафтове в шкафа май няма да има и 52 см дълбочина ще стигне.

Прикачен файл

схема.JPG
ribnikolaevi - майстор
Разбил съм го на две във високчина, нещо като надстройка. Но се получава малко по-сложно като геометрия и ме колебае още. Т.е. - тавана на долната част, съответно долния край на надстройката не са хоризонтални, поради наличието на хладилник с определен размер, както и фурната и котлоните.

Прикачен файл

KITCHEN 002.JPG
KITCHEN 002.JPG (55.36 KиБ) Видяна 2975 пъти
miliad - майстор
По добре го раздели на две колони, от колкото тази чудесия.
ribnikolaevi - майстор
Проблемът е, че кухнята е до тавана. Ако я направя в един модул по височина, ще трябва да я сглобявам права. Това ли ме съветваш да направя?
miliad - майстор
Това не. Сглобяване на такъв модул прав е гадна работа, не че е невъзможно, но всичко трабва да е на сглобка. За да изправиш шкафа, дължината на диагонала му трябва да е 2-3 см по-малка от височината на помещението. Има модели регулеруеми кухненски крака които са разглобяеми, основа монтираща се към дъното и регулеруемия крак който се набива в нея. Та, следиш ли ми мисълта и каква ми е идеята?
ribnikolaevi - майстор
Ако няма крака, по изчисление и измерена точна височина на помещението имам 8 см резерв.
Мисля че, ако монтирам първо краката в легнало положение, после ги сваля, изпрява шкафа, поставя го на нещо с височина 10 cm и монтирам пак краката, в изправено положение (идеята е до ползвам гъвкава отверка ими някоя къса) може би ще стане. Какво мислите? Доста ми е притеснено от идеята, да не стане някой смарингяс.
colyo - специалист
Сметни си диагонала на шкафа по дълбочина, дали покрива тези 10 см крака, за да си го монтираш легнал. Иначе в тези 10см трябва да предвидиш и дължината на винта.......и остават 5см за отверка. Няма да ти казвам колко сила ще имаш да завиеш видите.
ribnikolaevi - майстор
Осемте сантиметра са по диагонала, в най-неблагоприятната позиция при вдигането. Винтечата са 16 mm. Ако има проблеми с навиването мога да вдигна шкафа още, почти на 20 cm до тавана.
Ето какво направих снощи. Отказах се от сложна надстройка, ще послушам miliad, правя целия шкаф на пода и вдигам после.
Ето какво направих снощи, мисля да е окончателно. Остават ми само чекмеджетата. Колебая се каква дглобка е най-подходяща на оградените детайли на схемата.
Оставих 5 см зад шкафа с котлоните, че там ми е извода за ВиК.

Прикачен файл

Kitchen 007_3D отдолу 01.JPG
Kitchen 007_3D отдолу 01.JPG (26.72 KиБ) Видяна 2908 пъти

Прикачен файл

Kitchen 007_3D отдолу.jpg
Kitchen 007_3D отдолу.jpg (19.28 KиБ) Видяна 2908 пъти
colyo - специалист
Така като гледам това е зад хладилника. От външната страна може да е с види а от вътрешната с планки. Става и с дюбели или минификсове, но ми се струва излишна утрепия за нещо, което няма да се вижда.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: