• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 40
Всичко за дърводелството
miliad - майстор
Питате, а не четете като се отговаря. Пиша за крак от две части-основа която вече си навил на дъното, и крак който просто се мушка в отвора на основата. К'ви винтчета, к'ви къси отверки, к'ви 5лв. :rolleyes:
И тоя средния шкаф как ще го затвориш горе и долу, като страниците му са по дълбоки от дъното и тавана - с кръпки вероятно?!
Кухненските механизми за долен ред шкафове са 50см дълбоки, защото стандартно долен ред е дълбок 51-52см.

Б...... му, таз кухня я разглеждате като пъзел, или ребус нек'ъв. А тя е просто "Лего".

П.С. И като съм подпалил-Там някъде нагоре имаше схема на хладилник и съм сигурен че пише 55-56 см минимум дълбочина на страницата. Като сложиш тия спънки отзад, колко широка трябва да е страницата.?
За да те улесня- спънките не ти трябват, или ако наистина се товари много отгоре и има опасност от разчекване на шкафа сложи ивица фазер отзад.
maroka - специалист
Браво miliad :)

Гледам и ти си усетил, че малко набързо се четат отговорите и се поема в различна посока :)
Получава се историите с многото баби...само дето никой не слуша Бабите :-D

Да не се засяга ribnikolaevi... но ми прави впечатление, че "сумира" мненията и взима собствено си решение, което пита как да се реализира впоследствие.
Поради тази причина съм спрял и да коментирам в темата.

Все пак...за да дадем положителна насока за поредният казус...предлагам кухненски крака на VOLPATO.
Представляват цял крак, който се захваща през дъното на шкафа с метален винт.
И...проблема е решен :lol:

Колкото до шкафа за хладилника: хич не му трябват тия бленди, просто за излишни :)
ribnikolaevi - майстор
Доста време се чудих какво да отговоря на последния пост... Наистина питам много, някоя информация ми убягва понякога, допускам грешки, признавам. Извинявам се, ако съм обидил някого с поведението си.
И ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ХОРАТА, КОИТО МИ ПОМАГАТ!
Надявам се да ми простите и да бъдете все така отзивчиви.

Относно краката - купени са преди доста време, затова не обмислям да купувам други. С вдигането на шкафа ще се справя, убеден съм. Както и с навиването на краката впоследствие. Относно разделянето на секции по височина за да се получат по-леки модули - може би ще Ви послушам. Все пак имах впечатление, че може да се мине по варианта на Miliad. За тия парчета на гърба на хладилника - честно казано никъде не съм виждал такъв готов шкаф откъм гърба, затова ги сложих, струваше ми се, че трябва да има някакъв гръб все пак. Толкава ли ще пречат те, че предизвиках такъв отзвук с питането си как да ги закрепя.
todor_tsanov - специалист
ако страницата на шкафа за хладилника е 56 см тези парчета ще пречат на хладилника
miliad - майстор
Не е проблема в питането! На всеки въпрос отговаряме и ако си говорехме за 5 минути мога да ти обесня всичко подробно и цветно, само че за 5 мин. писане го обеснявам "черно,бяло", и мисля че с всички е така. Затова е много важно да се чете и препрочита, за да се възприеме цялата поднесена информация-дори и тази зад запетайките.Тази кухня специално, ако се върнеш назад и препрочетеш всичко до тук ще видиш, че е изяснена в детайли. Зад всеки съвет има знание дължащо се на образование, придобит опит или грешки, и се поднася на готово. А дали да следваш съветите, ти решаваш сам за себе си.
И друго бих написал , ама 5 минути ми изтекоха.
Айде, до следващият път.
МИР./писането на латиница не се толерира, знам :-D /
maroka - специалист
Че то война ли е имало...та примирие се обяви :lol:

Аз ще отбележа само в допълнение към последното мнение на miliad за цветното и черно-бялото обясняване нещичко :)

Кеф ти Skype, кеф ти телефон - всичко е ясно и няма недоразумения :)

Ето и един точен пример:
Относно краката - купени са преди доста време, затова не обмислям да купувам други. С вдигането на шкафа ще се справя, убеден съм. Както и с навиването на краката впоследствие.
Не знам дали осъзнаваш какво ще си причиниш, за да спестиш 10 лв. :?
ribnikolaevi - майстор
Минавам на следващата стъпка. Мебел, криещ комина, а също и оформящ пространството около телевизора.
Горямата въпросителна и молба към професионалстите тука ще обясня по-дълго. Очевидно, комина е "облечен" с ПДЧ плоскости. До него стърчат две тела, представляващи шкафове, над и под телевизора. Та чуденето ми е как да закрепя шкафа към комина, тъй че да образуват една равнина с вратичките на шкафовете.
Някакъв шаблон ли да ползвам (какъв), или как се решава подобен казус?

Прикачен файл

Dnevna 003.jpg
Dnevna 003.jpg (23.95 KиБ) Видяна 2842 пъти

Прикачен файл

Dnevna 003 02.JPG
Dnevna 003 02.JPG (28.75 KиБ) Видяна 2842 пъти
ribnikolaevi - майстор
За да е по-ясно, ето още малко схеми на този мебел.

Прикачен файл

Dnevna 003 03.JPG
Dnevna 003 03.JPG (52.34 KиБ) Видяна 2842 пъти

Прикачен файл

Dnevna 003 04.JPG
Dnevna 003 04.JPG (19.54 KиБ) Видяна 2842 пъти

Прикачен файл

Dnevna 003 05.JPG
Dnevna 003 05.JPG (32.63 KиБ) Видяна 2842 пъти
ribnikolaevi - майстор
Брей, затрудних ли Ви, или сте много заети? :?
Ако е второто, дано е доходоносно! :supz:
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: