• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Измерих напрежения:
2X33V
16.5V
16.5V
12.5V
и май още едно, но го забравих. Всички намотки за тънки като телефонен кабел
Е ами въпроса с усилвателя приключи. С този траф в най-добрия случай ще си направиш усилвател 2х5 вата. А може и толкова
да не изкараш. Мощността на трафа се определя от мощностите които могат да изкарат всички вторични намотки работещи заедно!
Та които и да е две намотки да избереш никога няма да можеш да изкараш от тях мизерните 60 вата! И какво очакваш от тези намотки
тънки като телефонен кабел? Може би усилвател 2000W ?
Изображение
Не знам защо губиш времето на всички тук вече три страници !!! И защо не почна с тези данни? Тук да не сме врачки? Хайде сега вземи първо
изхвърли този траф, изясни си какъв и колко мощен усилвател искаш, какви средства си готов да отделиш и пак заповядай.
Аааа... и между другото си напрегни малко очите и прочети някоя и друга книга. Пък и днес е лесно - на екрана можеш да си уголемиш
шрифта, за да не ти се уморяват очите.
Моето участие в тази тема приключи.
:partyman:
shadow__01 - майстор
Изтривайте темата! Няма трансформатор-няма усилвател.
Имам един голям и мощен траф, но за него ще трябва голяма кутия, която ще трябва да я правя ръчно и няма да стане като цяло нищо красиво и естетично.
dyaneff - майстор
Въпроса с кутията е проблем. Всички сме се сблъсквали с него.
kabel96 - специалист
Малко локуми.Не е задължително голям траф за големи мощности.Виж една братска фирма какви ги сътворява в около 3 см височина.Само 40 000 вата.
Изображение
http://www.pknc.com/3phase_eng.html
:? :? :? Това с кутията точно сега на мен го кажете.Втори месец се боря с един проект.
hidrazin - майстор
Да, ама обича трифазно захранване. Лошото е че на село напрежението често ми пада към 200 волта, а в описанието
пише, че тогава пада и изходната мощност. :? Няма да мога да надуя чалгата здраво пък и ще трябва да сменя партидата
в енергото за да ми пуснат по-дебел кабел до в къщи. :lol: Голям майтап - отиваш да си заявиш по-голяма мощност и като те
попитат защо, им казваш: "Ами като си пусна усилвателя на уредбата ми падат бушоните и много ми грее кабела от стълба до
електромера." :prayer:
А проблема с кутиите е бил винаги много голям. Ето това ми е правеното стъпало и съм го сътворил някъде 88-89 година.
Всичко по кутията е правено на ръка с ножовка, дрелка и пилички. малко е прашясъл за тези години. :-D Сега гледам, че ми е
изгоряла подсветката на лентата между двата реда светодиоди. Там има една бяла светеща лента с надписи във ватове.
Та тая подсветка е правена с лампи СМН-6,3. За бели светодиоди никой не беше чувал. Тук-там в пресата се чу, че са разработили
сини светодиоди с приложение в медицината и на фантастични цени. Те и другите светодиоди си бяха кът. :shock:

Изображение

Извинявам се за офтопика.
kabel96 - специалист
Тия кутии заемат години в сравнение с изработката на електрониката мамка му.Това боря в момента.Явно си и набор някъде щото едни и същи статии сме чели навремето.
Изображение
А това е за на двора ми.
Изображение
miroton - майстор
shadow__01 е тва е твоя усилвател и трафа трябва да се събере

сделан в Пазарджик с тесла :lol:

Прикачен файл

Снимки0519.jpg

Прикачен файл

Снимки0518.jpg

Прикачен файл

Снимки0520.jpg
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Тия кутии заемат години в сравнение с изработката на електрониката мамка му.Това боря в момента.Явно си и набор някъде щото едни и същи статии сме чели навремето.
Твърде е възможно. :cool: Ама това с усилвателя от втората снимка не е честно! Като гледам кутията е от БЗ-400 ? :?
Само си и сложил нов преден панел, защото оригиналния има доста големи дупки. Хванах те !!! :-D Значи е доста по-нов от моя.
Пък и си ми наблизо. Няма и десет километра.
Изображение

Ето и новата ми придобивка:
Изображение

Малеее... Оспамихме темата на човека. Дай да вземем да му намерим някой траф. Аз ще погледна и за някоя платка с усилвател. Трябва да имам някъде.
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Малеее... Оспамихме темата на човека. Дай да вземем да му намерим някой траф. Аз ще погледна и за някоя платка с усилвател. Трябва да имам някъде.
Ще развалям един изправител и от неговите части евентуално ако е подходящ трафа ще мога да направя усилвател, който ще стои на неговото място под леглото.
Днес ще направя измерване на Ш-образния трансформатор колко вата е. Снимки няма да мога да направя тъй като апарата не е при мен тази седмица.
Само един контролен въпрос:
Това колко вата е http://www.electroninvest.eu/index.php? ... &parent=24
Има го в Конрад за 30 лева http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=7734, но в първия линк пише 120VA. а в заглавието пише 200W. На кое да вярвам?
shadow__01 - майстор
С такъв трансформатор до каква мощност може да се изкара?
Прикачен файл:
hghgj.jpg
hghgj.jpg (102.13 KиБ) Видяна 3088 пъти
Трафа ми е даден и все още на него пише че първичната му намотка е за 380V. Работи и на 220V и изкарва ниско напрежение 2x12V някъде. Пренавиван е най-малко 2 пъти и няма проблем да го доработя още веднъж за моите цели.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Схема на усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: