• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Ти изобщо не си разбрал :-D . Никъде не съм писал за китайската стока дали е калпава или не :shock: . Даже ще ти кажа, че имат професионални машини, но ти не си виждал такава нали......Това, че казвам "китаеца" или нещо подобно е свързано с контекста и в тон с темата. Чети внимателно :-D .
Точно за тези инвертори се изказвате доста неподготвени
Кои са точно тия :?: . Ти разбра ли за кои говорим в тая тема :?: . Хората от офроуда са същите като тука :-D . Айде стига.........наздраве :partyman:
dragozow - майстор
idunno написа:
Драгозов, това е неволята на търговеца, който продава китайски стоки.Рано или късно и други се ориентират да продават китайски стоки и изведнъж - истинска конкуренция.Нещо непознато за БГ.Как да убедим,че нашето( което продаваме) китайско е по-добро от другото китайско?Гаранция?Съмнявам се,че българинът вярва на тази дума.Сервиз?Българи поправят китайски продукти- брутална картина.Те, китайците са ги направили неремонтопригодни, но българинът ще ги закрепи и ще блесне :-D :-D .Двата ни народа са един за друг просто.
Здравей, не са ми много конкуренция, ще обясня защо. Машините ми са китайски и проверени, имат CE, фискален бон, превод на български, търговеца има адрес и не се е скрил, истинска гаранция, дълги кабели, само помисли кой дава 5 метра ММА кабели или 8 метра шланг за аргон? Никой. Отделно производителя реагира положително на всяка идея за промяна по машината. Каня те да пробваш, съвсем неангажиращо. Машините наистина са добри и почти нямам ядове с тях, за количествата които съм продал има само една тотална щета по вина на производителя. В момента пак свършват, а новата пратка ще дойде средата на Януари. Мога да вкарам като тези по пазарите, само в града от който пазарувам има 7 завода за заваръчна техника с различно качество и цена. Твърдо не искам да продавам много евтини машини, защото е свързано с качеството. Иначе ако се огледаш ще установиш че много малко неща не са китайски.
pansim - майстор
idunno написа:
Гаранция?Съмнявам се,че българинът вярва на тази дума.Сервиз?Българи поправят китайски продукти- брутална картина.Те, китайците са ги направили неремонтопригодни, но българинът ще ги закрепи и ще блесне :-D :-D .Двата ни народа са един за друг просто.
Е това мислене ни връща доста назад, не мислиш ли?
Като се каже -гаранция - значи има такава. Ако има проблем, си търсиш правата.
И този бисер за неремонтопригодноста - направо да се смее човек.
Марковите машини Фрониус, Кемпи, Есаб и др. са далеч по трудни за ремонт. За Гизми да не споменавам.
Но това го знаят само хора които са в час с тези неща. В ЕФТИНИТЕ китайски инвертори може да се ремонтира почти всичко, на ниво смяна на повреден елемент, а не цяла платка за 300-1000лв.
Освен това, Драгозов е прав, има много различни цени в Китай. Като вземеш най-ефтиното, и го пуснеш тук без гаранция и осигурен сервиз, / къде спи държавата и контролните органи???/ какво очакваш да бъде качеството???
В един друг форум, бях пуснал снимка на цяла готова платка на заваръчен инвертор от Китай на цена под 60 долара!
Само слагаш твоя кутия и си на пазара - ако имаш смелост да си поемеш ремонта след това :lol:
Хайде остани със здраве...и не се изказвай по непознати за теб въпроси.

И да допълня - на тази снимка свалена от линка към продавалник се вижда ясно че това е боклук.
За неразбралите мога да обясня - питайте след като внимателно разгледате снимката

Прикачен файл

WSM.jpg
WSM.jpg (38.55 KиБ) Видяна 4662 пъти
dragozow - майстор
Да, има под 60 долара. Аз не смея да рискувам. Тези в Хасково ги играят и на митницата, обявяват се като части, а се внасят като машини. Естествено това става с позволението на някой от митницата. После държат стоката в разни скрити складове и се крият като мишоци. На части се вкарват и едни други оранжеви машини. За съжаление държавата спи и не и пука за тези които са си платили мито, ДДС и т.н. За скъпите машини се очаква и ремонта да е скъп, даже някой в темата се оплакваше че му искали 800 лв за платка.. Та всяко нещо си има цена, инверторните машини последните години станаха достъпни почти за всеки който има някакви доходи.
gogo7777 - майстор
За неразбралите мога да обясня - питайте след като внимателно разгледате снимката
Би ли ме светнал :-D . Понеже съм потенциален потърпевш, искам да знам какво да гледам,че да не скачам в дълбокото :-D . Между другото имаш ЛС.
pansim - майстор
1. фактор на мощноста 0.9. Това е невъзможно без коректор на фактора на мощноста, а това си е почти още един инвертор. Т.Е. като цена няма как даже и в Китай да се постигне ако е с коректор. Най вероятно е около 0.7

2. Виж написаните напрежения при работа - 18 волта при 200А. 14 волта при 118А
Колега, при теб каза че има маркови машини. Виж какво пише там на техните табели и по възможност снимай и качи снимка. Ще бъде МНОГО поучително за всички. При 14 волта едва ли някой ще успее да удържи стабилна дъга.
Обикновенно при 200А се дава напрежение около 28волта. Извода всеки сам може да си го направи.

3. При тези надписи по табелата, има ли още някой който вярва, че това е истински ЕСАБ и то на 200А??? :lol:

4. Колко е напрежението на празен ход - 60 или 80 волта? Или ....както дойде....
gogo7777 - майстор
Колега, при теб каза че има маркови машини. Виж какво пише там на техните табели и по възможност снимай и качи снимка. Ще бъде МНОГО поучително за всички.
ОК :-D Ще снимам. Сега не са около мене, но до 3-4 дни ще лъснат в тая тема.
valiopeshev - напреднал
pansim написа:
1. фактор на мощноста 0.9. Това е невъзможно без коректор на фактора на мощноста, а това си е почти още един инвертор. Т.Е. като цена няма как даже и в Китай да се постигне ако е с коректор. Най вероятно е около 0.7

2. Виж написаните напрежения при работа - 18 волта при 200А. 14 волта при 118А
Колега, при теб каза че има маркови машини. Виж какво пише там на техните табели и по възможност снимай и качи снимка. Ще бъде МНОГО поучително за всички. При 14 волта едва ли някой ще успее да удържи стабилна дъга.
Обикновенно при 200А се дава напрежение около 28волта. Извода всеки сам може да си го направи.

3. При тези надписи по табелата, има ли още някой който вярва, че това е истински ЕСАБ и то на 200А??? :lol:

4. Колко е напрежението на празен ход - 60 или 80 волта? Или ....както дойде....
Няма спор, напълно си прав. Чудя се само защо не са преписали табелата на някой оригинален електрожен, ами са писали такива глупости? Толкова ли е трудно това!
На стр. 9 има снимка на табелата на ARC-200 от Драгозов за сравнение.
idunno - специалист
Така, аз не съм търговец и не е моя цел да дискредитирам някой.Ако така е прозвучало - моите извинения.Просто ми писна от извисяването на качеството на китайците.Лаптопа от който пиша е Леново Х1, тези , които разбират от лаптопи могат да кажат, колко китайски и/ или лош е той.
За да се прекрати дискусията предлагам да сложим моя Транспокет 1500, който някой намекна, че не е кой знае какво до един 150А професионален китайски еквивалент (все някой е собственик на такъв) и започваме с 4мм електроди до тогава докато едния спре.Мисля, че щом е толкова евтина поддръжката, никой няма да го притесни, че му е изгорял електрожена.Ако Фрониуса даде фира, аз ще му бера гайлето.За да е всичко черно на бяло го документираме на камерка.
torbalan - Дървен философ
valiopeshev написа:
... Чудя се само защо не са преписали табелата на някой оригинален електрожен, ами са писали такива глупости? Толкова ли е трудно това!
На стр. 9 има снимка на табелата на ARC-200 от Драгозов за сравнение.
Предполагам тези неща се продават и в останалата част на ЕС, а от скоро време и тук се усеща някаква защита за потребителя...

Ако препишат табелката от някой истински електрожен, рискуват да си навлечат беля от разни комисии за защита на потребителите...
А така, като са написали 14 волта - твой проблем, че не си знаел кото го купуваш, че ще береш ядове...
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: