• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Ферм може и да имат завод в Холандия, който обаче не произвежда под името Ферм :) Марката Ферм се дяла в Китай.
Николай знае (Кумай), но преди време се чудех дали да си взема един голям циркуляр на Ферм от магазина им, на 100 метра ми е. В процеса на чудене се отказах и си взех от Продавалника същия като модел, но друга марка - ТопКрафт. Ферм за Германия.
На пръв поглед освен наименованието на модела, и ТТ данните са еднакви. Много си приличат също така. Де факто нямат нищо общо - Топкрафта реже много по-добре от Ферм-а, двигателят му реално е доста по-мощен, визуално при Ферм-а са спестени някои елементи... И всичко, ама всичко му е по-добре изпипано като детайл.
dyaneff - майстор
gogo7777 написа:
Та тези китайци се появиха в България като Practa - "белгийски", след това станаха Ферм
Сега не знам дали има и китайски еквивалент на ФЕРМ. В софия на бул.Сливница до занаятчийското има магазин вносител САМО на тая марка. Ще ти дадат сертификат, гаранция и безплатен сервиз и ще се убедиш, че са 100% немски. Магазина е само за инструменти и машини. От струг до пила :-D . Понеже мога да различавам ментетата, ти предлагам да си опресниш информацията. Не отричам, че може да има китайски такива, но съм учуден :? . От къде ти е тая информация. Бях чул, че ги сглобяват в Турция ама за Китай май грешиш :-D
В голяма грешка си. Kumay ти отговори. Фирма Сасунци Давид е Варнеска и ако имат магазин в София и предлагат Ферм като немска марка те лъжат.
EDI - майстор
Сините ФЕРМ са си чистокръвни китайци.Оранжево-черните не ги знам къде се правят, но са доста по-различни от сините, като качество.Аз имам бисквит машина на ФЕРМ, взех си я от САСУНСИ ДАВИД по интернет.Машинката си работи без проблеми, но определено си е китайче.Та по темата, бих си взел МАКИТА-та.
nikolson - майстор
Лесно е да се научи:

За да се запази качеството достъпно, беше решено в началото на 80-те години за разширяване на производството във фабриките в Азия. FERM е една тенденция да задаваме това и се предшества от много други в тази голяма стъпка. Чрез този дългогодишен опит знаем точно какво е необходимо, за да доставят перфектната машина.
http://www.ferm.com/page/about_ferm

Това не означава непременно, че са лоши.
gogo7777 - майстор
Значи заблуденият съм аз :-D . Абе имах малко съмнение съдейки по кабелите (не са 3м). Иначе наистина са здрави машинки. Горните ми постове да не се взимат тогава на сериозно. Между другото ще проверя на място. Шефа на магазина е приятел на един мой приятел та ще видя тая работа има ли китайски привкус :-D .

Сори за спама :|
jekasus - майстор
gogo7777 написа:
Е има ли още мазохисти да си купуват "зелената серия" на БОШ
И сам си отговори :-D
gogo7777 написа:
Ето ви алтернатива на непрофесионална техника http://www.sasuntsydavid.com/index.php? ... ts&pr=ferm Немски са и са изключително дурако-устойчиви.
Просто не всички проучават пазара, преди да си похарчат 100-200 лв.
На мен пък ми е интересно, защо тази Макита е на цената китайските ъглошлайфове?
nikolson - майстор
Щом зеления Бош е на тази цена:
http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/3146520 ... pix-review
защо Макитата да не е толкоз. :?:
gogo7777 - майстор
Има Макита Made in China и Made in UK. Трябва да се гледа като се купува :-D
mania - напреднал
Bojidar_Donev написа:
Накратко бях надничар към 1 фирма за ковано желязо (в разгара на лятото) ми се наложи да търкам заварки в най-голямата жега с такова спарки http://prodavalnik.com/prodavam-gloshla ... -i11684395 не знам дали сега са развалили модела ноо тогава не го спрях 1 час ... мен ми се изкъртиха ръцете а то не загря ,нито на редукторната глава ,нито на моторчето .... абе МЕЙД ИН БЪЛГЕРИЯ !!!
Доколкото знам, това е стария модел. Имам такъв, много добър. Лагерите са FAG, а като гледам зъбните колела си мисля, че още ще издържат. Слагам му и телена четка тип камбана, къде малка, къде голяма. Нямам оплаквания. Но такива вече не се произвеждат.
Имам и от новите модели на Спарки. Лагерите какви са не знам, но копчето за включване е отвратително.
Kumay - майстор
gogo7777 написа:
Има Макита Made in China и Made in UK. Трябва да се гледа като се купува :-D
И пак "Дрън-дрън"! Абе хора! Четете ли или трупате постове само...
Уморих се да повтарям, че всеки завод прави определен модел!
Има заводи в UK, Бразилия, Китай, Япония, Румъния, САЩ, Германия...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Избор на флекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: