• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте,

Нов съм във този форум. Не знам уместно ли е да задавам въпроса във вид на тема, но ако има някакъв проблем модераторите да ме извинят и да го изтрият.

Съвсем скоро си купих Proxxon MF 70 и смятам да го модифицирам в CNC - но не знам откъде в СОФИЯ мога да намеря Алуминев прокат или дебела алуминева ламарина, особено като се има в предвид, че това е мини фреза и ми е нужно много малко количество. Някой може ли да ми помогне? Предварително благодаря.

П.с. Аз съм родом от Силистра - там, буквално, преди 5-6 години, можех да намеря тези неща на дребно на всеки 20-ти метър в индустриалната ни зона. Тази София не е за домашни майстори :? :lol:
gogo7777 - майстор
Попитай в СТИЛМЕТ (сега май са ЕТЕМ).
Да, май са ЕТЕМ. Ще попитам, благодаря.
8180 - майстор
Ламарина (Al) се среща и в Металснаб, сега някакъв Кльокнер или подобно.
На листове, обаче.
Прокат има и при дограмаджиите.
И аз това си мислех, дали няма да мога да купя от някой, който си изкарва хляба с алуминий... Ще попитам и при дограмаджиите. До нас има едни такива. Вероятно цената ще е по-висока, но за малко количество ме устройва - стига да ми спестят главоболията да се разкарвам наляво и надясно из София за парчета алуминий. Нещо, което до скоро наистина не можех да си го представя. Както казах в Силистра мога да намеря такъв материал, по път и над път - въобще не очаквах, че в София, нещата ще стоят по друг начин.

Още веднъж ви благодаря за информацията.
8180 - майстор
Е, не се коси - сигурно ще намериш къде да поръчаш готови детайли и тогава проблемът с материала го решава друг. Тези с лазерите, CNC, тунинг на джипове, и т.н., ама и цена :?
В рекламата има доста, ама с по тънки ламарини и по-скъпи профили работят.
За черно (желязо) е по-лесно.
Иначе, у Софето - всичко голЕмо. :)
masterval - майстор
Дебела ламарина - помисли за Еталбонд...
Този материал (Алуминий, дебел лист) ми трябва за изработка на ПЛАНКИТЕ, с които да прикача стъпковите мотори към координатната маса(по-скоро масичка :-D ) и Z-остта на фрезата.

Ей тук, в началото, се виждат тези планки http://www.youtube.com/watch?v=yHGRocSsDuU

Т.е. трябва ми необработен материал алуминий под формата на дебел лист, за да го разкроя и пробия. Иначе идеята за вторични е добра, само че там алуминият ще е обработен и с форма, различаваща се от нужната ми.

Мислих и по-варианта ПОРЪЧКА ПРИ МАЙСТОР. Не съм толкова и за парите, дето ще му платя. Ама бях си казал още преди да купя това джудже, че ако не мога сам да му изработя ТОЧНО ТЕЗИ ПЛАНКИ, направо го мятам в казана :lol: - за какво ми е, ако съм с ДВЕ ЛЕВИ?! :?
  • 1
  • 2

Тема "Алуминиев прокат или ламарина на дребно в София - от къде?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: