• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jekasus - майстор
Филма, що не го слагаш като линк?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=123M9rb3-a0[/youtube]
mrmagooo - специалист
jekasus написа:
...

Само на мен ли ми се струва че тва нещо ще трябва да се чисти от налепи през седмица и ще намаля яко тягата?
vladtod - специалист
mrmagooo написа:
jekasus написа:
...
Да, само на теб ти се струва и за това е направено на крилчати гайки за да се свали и почисти а ако гориш боклуци може и по на често да е, а ако се засилва от време на време може и нищо да не полепне.

Само на мен ли ми се струва че тва нещо ще трябва да се чисти от налепи през седмица и ще намаля яко тягата?
a4o_ivanov - специалист
малко идеи по темата.поставил съм на камина с водна риза 2 лири едната стандартно на изхода на камината и зад нея съм поставил вентилатор който да я обдухва,при запалване на камината лирата веднага започва да топли като вентилаторна ел. печка .за максимално улавяне на топлия дим съм поставил още една лира която е последна и влиза в розетката на комина,поставена е хоризонтално за да може въздуха естествено да преминава между трубите на лирата.регулирам горенето така че да мога да си държа ръката на лирата която влиза в розетката на комина.страшно съм доволен от този начин.така изразходвам много малко дърва и постигам високо КПД на камината.опитайте и ще се обедите сами...........
filmatoplo - майстор
Какъв вентилатор си ползвал :?
ZMeyGorianin - майстор
Аз съм направил подобно свързване, но с една лира. Ползвам два вентилатора от компюторно захранване на 12 В. Зад лирата до стената от двете страни съм поставил плочи теракот са да затворят пространството. Наистина има ефект. Смятам да сложа и една хоризонтално, ако ми стигне мястото. Нямам проблеми с тягата, защото общата дължина /кюнци, лира/ след камината не е повече от 1.5 м.
Прикачен файл:
DSCF1273.JPG
a4o_ivanov - специалист
Това е експерименталния модел, който работи успешно! За сега остава така, ако има други идеи- казвайте :) Чакам!

Прикачен файл

Picture 024.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе смехория, ама щом си доволен... Тоз филтър преди помпата за какво служи?
a4o_ivanov - специалист
къде го чукаш ,къде се пука.филтъра остана в това положение след малка промяна на нещо друго ,мерси че ме подсети,ще го коригирам,за това са колегите,да дават съвети........
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако тази водна риза я натовариш с радиатори ще изхвърлиш и двете лири
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: