Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mishoboss - специалист
Здравейте,
не знам дали това е правилният раздел за тази тема. Ако не е, моля да ме извините.

Става дума за избор на side by side хладилник (или на български - ония двукрилите). На пръв поглед отговора е "бегай в Техномаркет и к'вото ти очо фане и джоб не разплаче, взимай". Ситуацията се усложнява, обаче от факта, че искам да е почти вграден в стена от шкафоне, тип гардероб. Тоест, отляво, отдясно и отгоре ще е затиснат с шкафове. В документацията на повечето хладилници от този тип пише, че за оптималната работа на компресора е необходимо мининмум отстояние от стени и шкафове от поне 5 см. от всички страни. Някъде четох, че този тип хладилници си охлаждали и чрез корпуса си, и затова е необходимо да се осигури нужния поток въздух около тях. Тук таме засичам и разни модели, предимно на Самсунг, които могат да се монтират на минимум 6 мм от стена, но модела е стар и вече не се произвежда и продава.

Та въпросът ми е, знаете ли модели хладилници от типа side by side, които са подходящи за поставяне в ниша, един вид вграждане?

Ще съм изключително благодарен.
velas - специалист
Много мнения и препоръки търсих преди да взема такъв хладилник (жената много искаше)... накрая не купих такъв... :lol:
Причината - много пари, кошмарно пренасяне, много заето място, малко хладилно пространство.

В твоя случай си вземи хладилник за вграждане...може и два - с лява и с дясна врата... ето ти side by side. :-D
dyaneff - майстор
Подкрепям leosat varna този хладилник е само за гледане. Крайно неудобен и скъп за ползване. Има такива на прилични пари с транспортен дефект.
mishoboss - специалист
Напротив, точно тези хладилници предлагат доволно количество хладилно място. Тези за вграждане са супер плитки. Честно казано предпочитам такъв тип хладилник пред такъв за вграждане поради трик основни причини:
1. Разчупва кухнята
2. Повече хладилно пространство
3. Диспенсър и ледогенератор

Въпросът е само как да го вградя в шкафа, като му осигуря нужната вентилация. Или да намеря хладилник, подходящ за вграждане.
velas - специалист
И аз си мислих, че това са предимства, но...

1. Кухнята може да я разчупиш по много начини.
2. Вземи една тава и отиди в магазина да мериш хладилното пространство. Един хладилник 70/180см има доста по-голямо и по-удобно пространство...
3. По-добре си вземи отделен диспенсър, че ще ти е трудничко всяка година да носиш целия хладилник за дезинфекция на диспенсъра... Формите за лед вършат същата чудесна работа, не се чупят, не се развалят... У вас едва ли е нощен клуб, че да ти трябва непрекъснато много лед... :)

Ако живееш в палат и парите те бият в челото, вземай най-големия и най-скъпия. Може да си наемеш и кран да качи хладилника до вас, щото не влиза в асансьора или не минава през вратите... :)
VLADO66 - майстор
Тенденциите и дизайна на тези хладилници не предполага тяхното вграждане ,освен това трябва да осигуриш водна връзка за ледогенератора.В крайна сметка избора на хладилник се свежда до това да избереш комбинация от добър дизайн и добър компресор.Марката не е толкова от значение.
mishoboss - специалист
Вградените хладилници не са 70/180 см., а нещо от сорта на 55/170 см. Освен това са мнооого по-плитки и точно големи тави няма как да вкараш посмъртно. Онзи ден гледах сигурно над 50 хладилника.
3. По-добре си вземи отделен диспенсър, че ще ти е трудничко всяка година да носиш целия хладилник за дезинфекция на диспенсъра
Каква дезинфекция е необходима? До колкото знам единствената профилактика е смяната на филтъра за вода, което става лесно на повечето модели. Имам изкарано водоподаване. Още от самото начало съм предвидил такъв тип хладилник.

Иначе не живея в палат и парите определено имат значение, но кухня се прави веднъж на 15 години и искам да направя нещо наистина добро, класно и функционално. Не може да няма подходящи модели за тази цел. Като гледам снимки в Интернет, масово са завряни по разни ниши, шкафове и гардероби.
velas - специалист
Там където има резервоар с вода за пиене винаги има нужда от дезинфекция. Иначе се развъждат всякакви зеленийки пък било то и на 5 градуса. Ако целия съд на диспенсера не се вади от хладилника = проблем.

Виж дали хладилник на 80см няма да ти е по-удачен.

И не забравяй, че това е само шкаф за охлаждане...и аз бях полудял по какви ли не екстри, дисплеи, черни стъкла, огледала, wi-fi, песни, танци, п***и май*и... съборих една стена, за да може да влезе сайд-а... бях стигнал до отделени 3000лв за хладилник... добре, че приятел ме вразуми и ме отказа. Сега имам стандартен инокс за 1300лв и съм доволен, че охлажда и не го чувам като работи. :wink:
dobcho_vn - специалист
Какво и както щете говорете за хладилник е абсолютна лудост да се дава от 1000 лв. нагоре.Така, че авторе вземи се вразуми и си купи един хладилник на Горене/АЕГ/Зануси и си свиркай.Останалите пари може да ги вложиш далеч по-разумно.
mishoboss - специалист
Виж дали хладилник на 80см няма да ти е по-удачен.
Без значени е размера, щом хладилника не е проектиран да бъде поставян в ниша.
Така, че авторе вземи се вразуми и си купи един хладилник на Горене/АЕГ/Зануси и си свиркай
Аз съм разумен и съм се насочил именно към тези марки, а не примерно към Бош и Сименс... но не разбирам какъв ви е проблема със side by side хладилниците? Да, струват повече, това е.

Тема "Избор на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: