Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
marto - специалист
KnauFer написа:
Преди да направиш фигурата ,трябва да направиш основен таван - за да ти станат нещата както трябва .
Фигурата не е сложна - това за напаравата й, на земята и закрепянето на тавана с дюбели -няма да го коментирам ..
Ако беше от Бургас ,бих ти я направил с оновния таван - труд за около 250лв. с шпакловката да кажем 350 ,материалите не са повече от 80-100 лв.
Ако по-прочетеш малко форума - вярвам ,че би могъл да си я направиш сам .
Тези цени за труд и материали включват ли основен таван???
Една нормална стая е около 12-14м2 ,а ако е хол??
Ако тавана е включен почвам да пазаря материали само
от тебе!! :wink:
KnauFer - специалист
marto написа:
KnauFer написа:
Преди да направиш фигурата ,трябва да направиш основен таван - за да ти станат нещата както трябва .
Фигурата не е сложна - това за напаравата й, на земята и закрепянето на тавана с дюбели -няма да го коментирам ..
Ако беше от Бургас ,бих ти я направил с оновния таван - труд за около 250лв. с шпакловката да кажем 350 ,материалите не са повече от 80-100 лв.
Не можах да разбера какво точно ми казваш ..
10м2 таван и 10м2 фигури х2.70 м2 картон = 54лв.
имаш и 50 лв. профили колко стават ?
а да ,половин кутия винтове и 10 окачвача .. айде нека са 120 лв, :) Аз имам и профили и картон и др. - може да излезе и по тънко :D
Последна промяна от KnauFer на ср дек 05, 2012 11:54 pm, променено общо 4 пъти.
Pooh - майстор
KnauFer написа:
marto написа:
KnauFer написа:
Не можах да разбера какво точно ми казваш ..
10м2 таван и 10м2 фигури х2.70 м2 картон = 54лв.
имаш и 50 лв. профили колко стават ?
а да ,половин кутия винтове и 10 окачвача .. айде нека са 120 лв, :)
И после някой се чуди, защо падали тавани ... :lol:

За 1м² готов таван, без чупки отиват поне 10лв. за материали. Всяко икономисване удря И по качеството, И по здравината.
Да не пропусна - цената е такава, но в склада - отделно са доставката и качването, защото всеки етаж ти чернее, ако се налага да го качваш пеша, с пачка профили или лист картон в ръцете.

П.П. Задачка за домашно:
За 50лв. колко точно метра профила и какви се взимат?
Колко профила са необходими за основен таван и фигура ... особено, ако е сложна криволинейна?
Колко листа гипсокартон отиват за изработване на фигура и колко е фирата?
Колко рапидки отиват на 1м² основен таван и колко за фигурите?
Има ли необходимост от шпакловъчна смес, армиращи ленти за фуги и вътрешни ъгли, ръбохранители и какво количество?

В заключение - хубаво е да се правиш на специалист, ама е кофти като те хванат в крачка - за това не се обаждай неподготвен по теми от които не е сигурно, колко точно разбираш.
Поздрави и късмет.
KnauFer - специалист
:)
Последна промяна от KnauFer на чет дек 06, 2012 11:15 pm, променено общо 3 пъти.
Pooh - майстор
KnauFer, поправи ме ако греша, но по твоите сметки, ВСИЧКИ материали ще струват, по-малко или колкото искаш само за шпакловка? Дали това е нормално? Какво е отношението Материали/Труд, при твоето ценообразуване?

И друг път съм го казвал - не хвърляйте така, непроверени цифри във въздуха, защото основната маса от питащи, няма идея за какво става въпрос и лапа най-ниската цифричка, като даденост едва ли не. А после се почва "Ама аз имах предвид без шпакловка", "Ама ние за това не сме се договаряли", "Ама това се заплаща отделно" и т.н.

Пак казвам и то за незапознатите - видите ли цена на материалите, за Окачен таван, под 10лв./м² - очакват ви неприятности в близко бъдеще.
KnauFer - специалист
мечо,защо ме караш да ти сметна материялите точно по проекта ?
Мечо,понежи си разбирач голям - моля те,сметни материялите и тогава ми говори !!
Мечо,чакам отговорът ти с нетърпение!
Pooh - майстор
Кнауферченце, аз съм ги сметнал, но и аз като теб се правя на тарикатче и си трая :wink:
Ако толкова държиш, ще ти дам набързо някаква база за сметки:
UD - 60м
CD - 50м
Картон - 9 листа
*Вата - 15м² /така и така ще се прави тавана - поне да има и полза/
20 бр. Директни окачвача + 20 бр. метални дюбели 6/40 + 60-ина копчета
35-40 кръстати връзки за CD
40 бр. пирон-дюбели /според основата се избира и вида/
1000 бр. /1 кутия/ рапидки 25мм + 100-ина рапидки 35мм
Хартиена лента за фуги и вътрешни ъгли - 1 бр. /75м/
*Гласфазерна лента - 2 бр. /50м/
Ръбохранители/ъгли за шпакловка - 15-20м /6-8 бр./
Фугопълнител - 1 чувал /25 кг./
Финишна шпакловка - 1 бака /28 кг./
Шкурка, резци за нож и други подобни консумативи - по преценка на изпълнителя
Окабеляване - след уточняване на вида осв. тела и разположението им.
Доставка + товаро-разтоварна дейност - индивидуално договаряне, в зависимост от етажност, отдалеченост на обекта и наличие на подемни механизми.

* - Не са задължителни, но са препоръчителни.

Хайде сега насмятай ги нещата "майсторче" и пак не каза от къде дойдоха 100лв. за шпакловка на 20м² в твоите сметчици или верно имаш очи да искаш по 5лв/м² ?
KnauFer - специалист
50 л.м. -цд
50л.м. -уд
20м2 -картон
12 -окачвача /12 -железен дюбел
кутия дюбели PVC
винтове -половин кутия
претектор-16л.м.
Материалите идват малко над 150 лв. - изинявам се за неточноста ми ,но чак сега погледанах схемата по-подробно , човека не иска чело на скритото - значи от труда веднага вадя 50 кинта :) !

Ест. че шпакловката е с материалите ..
ralev - специалист
KnauFer написа:
Кое му е естественото, има 43метра ъглови обръщания. Май забрави че трябват и ъгли, или и на клиента ще кажеш:
KnauFer написа:
Материалите идват малко над .... изинявам се за неточноста ми
Ама я да ми доплатиш че работата излезна повече от колкото си мислех. Нормално е да се плюят "майсторите" който обявяват ниска цена за да вземат обекта и след това почват да изнудват клиента за още пари.
KnauFer - специалист
ralev написа:
KnauFer написа:
Кое му е естественото, има 43метра ъглови обръщания. Май забрави че трябват и ъгли, или и на клиента ще кажеш:
KnauFer написа:
Материалите идват малко над .... изинявам се за неточноста ми
Ама я да ми доплатиш че работата излезна повече от колкото си мислех. Нормално е да се плюят "майсторите" който обявяват ниска цена за да вземат обекта и след това почват да изнудват клиента за още пари.
Къде ши ги слагаш тез ъгли -като ти обясних горе че картона завършва с протектор ? Чети малко - преди да пишеш глупости !

Тема "Помощ за този таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: