• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 103
Всичко за този вид строителство.
Tsilkov - майстор
Фло написа:
Или сме сбъркали форума и не е НаправиСам.bg?
Заиграваш се с разтеглива тема, но ако си такъв самоотвержен фен на идеята какъвто се пишеш ще си направиш сам един ротационен рекуператор в близките няколко месеца и после ще ни споделиш данни за К.П.Д.-то и как си избегнал смесването на потоците!!! Не ми отговаряй а го направи - иначе се принизяваш до ниво на "лаладжия" като мен.

P.S.Аз в сферта "направи сам" ще се задоволя само с това да проектирам и да си сглобя системата сам. Това си е обаче мое виждане и не пречи "закоравелите в практиката пичове" да си направят рекуператор и да ни споделят техния опит.
Tsilkov - майстор
Тани написа:
Там ще си отворим специална тема за рекуператорите и ще видим кой се е издънил!
Няма никакво значение дали някои се е издънил - не съм видял форума да пише актове :lol: . То ако всичко знаеш и ти е ясно няма за какво да пишеш :wink: . Важно е като се пише нещо да е по темата и да е полезно на другите които четат или пишат.
8180 написа:
За "рекламата" на Цилков ТУК РЕШАВАМ АЗ И ДР. МОДЕРАТОРИ.
Ами аз реклама не съм си правил. Реклама ми направиха Фло и рулом (ся да не реши някой, че съм се регистрирал и с техните акаунти и разигравам тука някакви сценарии :lol: ) след като многократно споменаха, че се занимавам и професионално с материята - за съжаление съм злопаметен и няма да им се отблагодарявам :lol:
Фло написа:
Рекламна стратегия му се вика.
Ама виж как добре ми се получи - откакто я има темата ми се налага да връщам клиенти, че успявам само по 10 проекта месечно да правя (даже нямам време да пиша във форума) :lol: #-o . Жалко че се прецака твоята стратегия за "извънземните" тухлите които "бъркаш" и мечтаеш да продаваш :sad:
jekasus - майстор
За качество на снимка не приемам критики ..... Имаше полицаи наблизо :lol: :lol: :lol:
Действах като агент 007
Рекуператор или нещо друго :?

Прикачен файл

DSC_0743.jpg
DSC_0743.jpg (59.95 KиБ) Видяна 3497 пъти
Фло - специалист
Tsilkov написа:
Фло написа:
Рекламна стратегия му се вика.
Ама виж как добре ми се получи - откакто я има темата ми се налага да връщам клиенти, че успявам само по 10 проекта месечно да правя (даже нямам време да пиша във форума) :lol: #-o . Жалко че се прецака твоята стратегия за "извънземните" тухлите които "бъркаш" и мечтаеш да продаваш :sad:
Ами аз какво казвам бе Цилков,тарикат момче си,пишкин, дето се казва!Евалла! Рекламната ти стратегия работи тука,иначе в професионален форум да са те смазали досега,щото си крехък отвсякъде .
Моите "извънземни тухли" не ги продавам тука,макар,че имам капацитет, евростандарт и система за качество и още не мечтая за продажби,ама като гледам тебе взех ,да почвам да се замислям.После зима е,вънка вие вук....
Tsilkov - майстор
Фло написа:
Моите "извънземни тухли" не ги продавам тука,макар,че имам капацитет, евростандарт и система за качество и още не мечтая за продажби
Хе, хе,хе взе ме тука за малоумен :lol: :lol: :lol: . Във всевъзможни теми (пасивни сгради, изолация......) които очевидно не те интересуват и си негативно настроен почваш да пишеш някак странично и несвързано ама се към нещо те влече - добре че беше BobyB да схвана какво е :lol: . Оказа се че по някаква случайност си писал в imoti.net (където наистина се пише с цел реклама) за същото нещо - ей така за да вметнеш че имаш капацитет, евростандарт и система за качество :lol: .

P.S. Спирам да пиша по този въпрос че стана като с "вентилаторите" :lol:
Фло - специалист
Ами имам ,бе Цилков капацитет,евростандарт и система за качество ,при условие ,че ги правя за себе си тухлите, защото при въвеждане в експлоатация на къщата някой идиот може да ми създаде пречки. Това е то направи си сам,да си го направиш така,че да е в съответствие със стандартите и нормативната уредба!
Не е верно,че не се интересувам от пасивната къща,вече найсти път ще пиша,че си правя такава и може да не е по измисления ННРРРРРРРРРьюя немски стандарт,ама си е моя работа.Няма да схванеш кефа да си правиш нещо сам.Колкото до въздушния рекуператор с принудително действие ,аз все още не съм сигурен,че дебит от 350-700 м3/час е нещо полезно.Щом човек прекарва около 10м3/час въздух през дробовете си защо са му 700?Тоест може да се пригоди естествена вентилация плюс този роторен рекуператор.За вентилаторите да не пиша щото не вдяваш и пак не си разбрал какво бях казал ,ама ей тъй да си напреки.
jekasus - майстор
Докато запада и изтока се замерват с ......... май си отговорих на въпроса - http://www.izotermstil.com/bg/%D0%BF%D1 ... I-116.html :?
estqwerty - специалист
поне една от сертифицираните системи за фундаменти има страница на английски.
http://hs.isoquick.de/index.php/en/bauverlauf.html

има ли нещо подобно в българия? въпреки че тук имаме време , а няма парички така че може лесно да се побългари и да се работи със стандартен кофраж. предполагам за фундамента може да се ползват директно немските дебелини за изолация, квадратурата е достатъчно малка спрямо стените.

имат и детайли за връзка с различни видове стена като успяват да прескочат термомоста.
http://hs.isoquick.de/index.php/en/wall ... sonry.html
http://hs.isoquick.de/index.php/en/wall ... crete.html
Tsilkov - майстор
При нас заради замръзването на почвата се копае на поне 80 см. под терена така че спокойно можеш да го направиш това със земен насип и стиропор (в краен случай просто кофраж) - във филмчето за българската къща е точно така. Има оскъпяване обаче в самата основа - тук е т.н. "фундаментна плоча" която иска повече бетон и желязо спрямо стъпки и ивици. Тази разлика в цената може да се тушира от простотата на изпълнение и ако сутерена/полусутерена е използваем. Другото както вече казах е ,че заради земетръсните норми е трудно да се "прокара" през КТК и община - за ивици съм получавал няколко твърди отказа от конструктор. Трябва обаче да питам за фундаментна плоча :?

P.S. Другото интересно е ,че ползват ситен незамръзващ чакъл (вероятно със някакъв сертификат) :?
stivemaster - майстор
Ами колега estqwerty ,аз там по назад в темата се опитах да дам накои файлчета ,за илюстрация на тази възможност ,но ми се присмяха някои "корифеи" по строително проектиране и се отказах .Тази ми се вижда по скъпичка система основно защото е с ХПС а другите са с ЕПС.
Към колегата Цилков ,примерите които дадох колега ,ако си обърнал внимание ,са за Норвегия предимно,но и за Сащ ,така че при първата особено ,не замръзването на почвата е проблем да знаеш !
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 103

Тема "Пасивна къща? Има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: