Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
шоп - майстор
Фло, налагането няма посока :-)))
в един съд налагането действа равномерно към всички контактни стени.
ESPACE - майстор
barborino написа:
ление,че понякога,като сваля тапата за обезвъздушаване и завъртя ротора с отверка тръгва,но при изключване от напрежението и отново включване НЕ. Но и това тръгване е на абсолютно случаен принцип.
Абе 90% си за кондензатор. То няма и какво друго да е. Това с деформирането на корпуса и другите предположения са си в сферата на фантастиката почти. Ама то от Вило всичко може да се очаква, добре си се насочил към конкуренцията.
kozl - майстор
шоп написа:
kozl, това със стягането и мърдането няма как да стане. Какво ще се промени като завиеш 2 холендъра?
Успехи с новата помпа и мистерията си остава.
Има кво да се промени, но действително корпуса е як и по скоро ще мръднат другите тръби по водопровода. Лошо е кога разстоянието м-у холендрите е по дълго от помпата и няма какво да мърда, а стягането сила яка :?
barborino написа:
А кондензатора как да го проверя дали е ОК? В смисъл да го замеря.
Ми да с капацитетмер. Аз оправих два неработещи климатика по причина на намален капацитет на пусковите кондензатори.
Към спорещите - налягането няма посока, а създава сила перпендикулярна на контактната повърхност, която е причина да има различни потенциали на налягането от двете и страни.
Фло - специалист
шоп написа:
Фло, налагането няма посока :-)))
в един съд налагането действа равномерно към всички контактни стени.
Само,че тука имаш не един ,ами два съда с отделно водозахранване под постоянен напор.Два съда са!Само бутална помпа може да преодолее налягането,защото е с два клапана на входа и изхода.Лопатките на центробежната помпа няма да могат да създадат налягане по челото и подналягане в задната страна.Просто е! Така свързани двата бойлера нямат шанс със центробежна помпа ,освен ако единия бойлер не се откачи от водопроводната мрежа и се свърже в скачен съд с другия.
шоп - майстор
Фло, не ми се спори
и двата бойлера са вързани към водопровода. Налягането е едно. По убедителн от това, че човека е купил нова центробежна помпа и всичко е Ок - няма .
Какви бутални помпи какви клапани.
Фло - специалист
шоп написа:
Фло, не ми се спори
и двата бойлера са вързани към водопровода. Налягането е едно. По убедителн от това, че човека е купил нова центробежна помпа и всичко е Ок - няма .
Ние не му знаем как е свързването между бойлерите и гадаем ,но ето какво казва и за новата помпа:Направи ми впечатление,че понякога,като сваля тапата за обезвъздушаване и завъртя ротора с отверка тръгва,но при изключване от напрежението и отново включване НЕ. Но и това тръгване е на абсолютно случаен принцип.
kozl - майстор
Фло написа:
Само,че тука имаш не един ,ами два съда с отделно водозахранване под постоянен напор.Два съда са!Само бутална помпа може да преодолее налягането,защото е с два клапана на входа и изхода.Лопатките на центробежната помпа няма да могат да създадат налягане по челото и подналягане в задната страна.Просто е! Така свързани двата бойлера нямат шанс със центробежна помпа ,освен ако единия бойлер не се откачи от водопроводната мрежа и се свърже в скачен съд с другия.
Работил съм с центробежни помпи с налягане 40 и повече атмосфери. Е буталните на комънрейлите създават над 1500 атмосфери. Ама за какво налягане спорим. Циркулационните помпи не са конструирани да създават голямо налягане, защото няма смисъл от такова.
ESPACE - майстор
Фло написа:
шоп написа:
Фло, не ми се спори
Ние не му знаем как е свързването между бойлерите и гадаем ,но ето какво казва и за новата помпа:Направи ми впечатление,че понякога,като сваля тапата за обезвъздушаване и завъртя ротора с отверка тръгва,но при изключване от напрежението и отново включване НЕ. Но и това тръгване е на абсолютно случаен принцип.

Според мен визира старата помпа.
barborino - специалист
Бойлерите са вързани последователно. В соларния (100л) бойлер влиза студената вода,топлата от соларния влиза в студената на другия(200л) и от него дърпам топла вода. Циркулационната помпа прави обмен на водата м/у двата.Старата помпа работеше на случаен прицип,новата си работи. :)

п.п.Колектора ми е 20бр.вакуумни тръби и при слънце топли 300л
kozl - майстор
Понеже и аз замислям подобна инсталация, ми е любопитно вакумните тръби какво налягане издържат? Тези инсталации, които гледах бяха гравитачни. Т.е. налягането в банята зависи от височината на която е монтиран бойлера към вакумните тръби спрямо банята. Това коета аз искам е ел.бойлер със серпентина вътре в банята и вакумна батерия без външен бойлер само р.съд.

Тема "Проблем с циркулационна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: