Ел. инструментите. Консумативи.
vasilevn - специалист
Искам да си купя професионален винтоверт за гипсокартон но се чудя какъв да е той. Принципно съм си харесал два модела MAKITA 6824 и MAKITA FS4300 но съм отворен и към други предложения и съвети от колегите с по - голям опит. Благодаря предварително за съветите.
ralev - специалист
Аз ползвам Makita 6825R http://tomika.bg/index.php/detail/view/68 доволен съм, водят го най-бързия винтоверт с 6000 оборота. Макар че не виждам голяма разлика и предимство спрямо по бавно-оборотните.
gogo7777 - майстор
Според мен най-лекия, най-бавнооборотния и с най-дълъг кабел модел на Макита ще е най-подходящ за професионална работа на гипскартон.
Pooh - майстор
Най-лекият не е Makita, а Kress - Уникално, дуракоустойчиво жУвотно!
Жорка, бавните обороти са за по-голям момент и се ползват при завиване на самонарезни винтове в метални конструкции, Бързите са за скоростно навиване в ламарина - стандартно приложение при гипсокартона. Иначе казано с 2400 об/мин можеш да монтираш картон, но с 6000 об/мин не можеш да хванеш окачвач за метална греда със самонарезен винт от този тип: Изображение
kiroslavov - специалист
И аз съм ползвал KRESS и е страшно здрава и удобна машина. Други марки не съм използвал, така че не мога да дам сравнение. Виждал съм обаче доста картонджии с Макита, така че според мен която от двете марки да избереш няма да сбъркаш.
Бат Иво - специалист
Аз съм с Кресс.
Лека ,малка,удобна и вършеща работа.
+ кабела се сваля и по лесно се прибира в кутията.
gogo7777 - майстор
Бързите са за скоростно навиване в ламарина - стандартно приложение при гипсокартона. Иначе казано с 2400 об/мин можеш да монтираш картон, но с 6000 об/мин не можеш да хванеш окачвач за метална греда със самонарезен винт от този тип:
Точно така е. Затова по-малките обороти са "универсални" така да се каже :-D . Не, че не може да се намалят от копчето, въпрос на навик. Не си спомням при Макитите разликата в оборотите (при различните модели) от полюсите на мотора ли се получават или от броя на зъбците на пиньона и короната. Ако е второто то по-малко оборотната машина има и малко повече мощ :-D . Някой техник ремонтирал такива машини нека сподели.
ivanovrg - специалист
аз съм работил с крес но не ми хареса
работил съм и с макита 6000 и 4000 оборота
определено 6000 по ми харесва
и да
по бавните обороти са универсални,но човека пита за гипсокартон
vasilevn - специалист
Един въпрос към колегата Kumay. Каква е цената на MAKITA FS4300 при него тъй като гледам че я няма предложена при другите винтоверти на MAKITA? и той кои винтоверт би препоръчал?

Тема "Винтаверт за гипсокартон MAKITA, но какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: