Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shodan - специалист
Когато превъртам на ръка забелязах ,че барабана се възкачва върху маншона и тогава се получава задържане и шум.Струва ми се ,че барабана е провиснал
Благодаря, при мене обаче няма такова нещо.Въртя си барабана от вътрешната страна и няма луфтове. Все повече почвам да си мисля,че е от амортисьорите,ще взема да ги изкарам и да ги занеса в някой магазин за да ги види човек и евентуално да си закупя нови, и да ги сменя.Ако ли пък не е от тях вече направо не знам,утре почвам да я човъркам от сутринта,така че всеки съвет е добре дошъл.Интересно някой дали знае магазин дето могат да се намерят читави амортисьори именно за тази пералня,дайте идеи.
shodan - специалист
Ако това е някакъв белег за амортисьорите,бих казал,че барабана доста лесно се клати като го натисна като съм отворил задния капак на пералнята,там дето е кръстачката.
В Г-сервиз ги нямат в наличност и трябва да се чакат 2-3 седмици :x Иначе са доста евтини, по 8,50лв са. Има възможност да си взема универсални за 7,50 които също горе долу са като моите.
Един от най-големите производители на амортисьори е немската Stabilus (http://www.stabilus.com)- потърсете и за перални машини техни амортисьори.
У нас вносители са Каме ООД, гр.София (http://www.kame.bg)
това е абсолютна глупост,каме не предлагат амортисьори ,а са някъв магазин за мебели!
shodan - специалист
няма да сменям амортисьори,просто защото са добре.чудя се кво да правя,надали са и лагери,защото не ми задира и не стърже.нааправо не знам
zz_stefanov - майстор
Те това е да се ремонтира по нета.
Ако има проблем е напълно възможно без да е натоварена пералнята счупеното да не си личи.
Аз понеже съм убеден, че не си допроверил това което ти препоръчах, ти препоръчвам да го повториш по следния начин:
Завърташ последователно всеки лъч да застане отгоре и с едната ръка придърпваш силно горния край на барабана спрямо казана навън. С другата ръка е добре да се държи оста отзад. Така ще усетиш дали някоя от връзките на трълъчката не е отпуснала/счупена.
Повече от една от връзките няма да се е счупила, ако са две вече барабана вече ще да е паднал.
shodan - специалист
VLADO66 написа:
Знaчи нe e от тях.Събeри пeрaлнятa,нивeлирaй я тaм къдeто щe стои кaто нe трябвa дa имa диaгонaлeн луфт,aмa кaто кaзвaм товa знaчи дa сe яхaш отгордe с ръцe нa диaгонaлнитe ръвовe и дa клaтиш яко-нe трябвa дa сe поклaщa въобщe.Слeд товa нaтягaш контрa гaйкитe които сe нaмирaт нaд плaстмaсовитe пeти нa крaчeтaтa. Ако нямaш нивeлир ползвaй чиния с водa.
Колкото и невероятно да звучи,точно това беше проблема. Пералнята стоеше на подпори,явно не беше и нивелирана,разбих бетонните подпори,нивелирах я перфектно, не мърда на никъде и сега хърка :-D Махнах и капака за да виждам какво става вътре след като я пуснах на пробно,барабана се клати,което мисля,че е нормално,но пружините и амортисьорите обират целия луфт! Звучеше ми невероятно да бие така от денивелация,но е факт.Изключих само това като възможен причинител.Яд ме е ,че изгубих време и нерви,но човек се учи докато е жив.Благодаря на всички и знам,че някои ме псуват наум :) Темата пък може да послужи на някой друг в моето положение :)
VLADO66 - майстор
Шъ черпиш една виртуална биричка :wink:
stiv1961 - майстор
shodan написа:
Колкото и невероятно да звучи,точно това беше проблема. Пералнята стоеше на подпори,явно не беше и нивелирана
Виж първите два отговора след твоето питане. Наистина някои те псуват наум :-D
shodan - специалист
може би се зарадвах предварително. Е сега при центрофугиране пак се клати,но не блъска като преди,защото сега просто няма мърдане. Иначе самия барабан прави мазало вътре, бая децентрализация,може да е от дрехите,не знам. Иначе се търпи де,не е като преди :)
С WHIRLPOOL AWT 2288 /3 съм. Като на снимката са карантиите. Все по-нетърпимо блъскаше напоследък.
След бърз преглед на написните до тук мнения и коментари реших - амортисьори. Никелектрик още на следващия ден. Тези, които ми дадоха за моя модел не паснаха, както при колегата по-горе (долната част пасна, но горния край беше съвсем друг). Докато се чудех как да ги напасна, измъкнах долната час и видях, че всъщност се движеха доста по-трудно от новите. Реших да опитам да ги "раздвижа". Почистих съвсем бегло и мацнах една финна смазка. Така и така я бях отворил, реших да капна смазваща течност и в някои лагеруващи точки. Резултатът - работи осезаемо по-тихо и го няма онова блъскане. Мисля да я отворя още веднъж, да почистя по-основно амортисьорите и да ги смажа отново (т.е. да ги раздвижа още, в моя слчуай). Новите амортисьори остават за спомен .....
Успех!

Тема "Центриране на барабан на пералня машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: