Аз пък имам една акомулаторна отверка на ейнхел повече от година,взех я за 20 лв и няма отказване,ползвам я редовно.А батерията държи доволно.Лично според мен най-добре да се взимат инструменти от Баумакс.Развали ли се го сменят на момента без проблем,поне така е в Пловдив.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nanobanano
- специалист
42 мнения в "От проблем с машина ЕНХЕЛ до решение !"
fox_vt
- майстор
John то и моя 750 вата райдър къртач е надупкало толкос дупки в панелката и съм къртил доста че и на колега дето не жали мн мн машините съм го давал и още си работи.Просто всичко е до късмет и късемт трябва да имаш при покупката както на хоби така и на профи инструмент-многото теми за оплаквания във форума го доказват.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Аз пък си ги купувам Райдърите и си ги ползвам професионално, и съм си доволен от тях. Наскоро си купих и новия модел с SDS Max захват - и от него съм страшно доволен - за 300лв върши супер работа. Не е 900лв като Спаркито или 1500 като по-марковите. Но човек трябва да има усет коя машина за каква работа да се ползва. За по-сериозно къртене в склада имам Хитачи и Хилти къртачи. Е да де, ама ремонта на Хилтито тръгва от 100лв нагоре, пък на Райдера частите са евтини. Само че съм си намерил компетентен сервиз и машините си ги купувам от там, а не от хипермаркетите. Мисля, че дори и в професионалната работа има място за китайски машинки, но трябва да прецениш кой модел да вземеш и за каква работа можеш да го ползваш. Това, дето с китайска дрелка и китайско свредло ще пробиваш бетон е смехория
. И въобще дрелките с ударно действие трябва да ги забранят със закон според мен 

shotik
- майстор
Не съм съгласен с написаното за тази марка,защото с един приятел си купихме преди 12 години бормашини заедно,той взе EINHELL ЗА 20 ЛВ ,аз взех холандска KENZO за 60 лв,моятя три пъти и сменяваха ключа и се разби отпред и сега се ползва само за не толкова точни пробивания,а неговата още си работи и се ползва много повече от моята,мисля ,че примера е ясен.Даже някъде във форума съм показвал на снимка ,как две от свредлата в комплекта за метал се изкриваха под прав ъгъл!
На всяка марка техника може да има проблемен продукт и то да се падне именно на вас.
На всяка марка техника може да има проблемен продукт и то да се падне именно на вас.
DMN
- майстор
А аз все си мисля, че набитото професионално око може да различи кой инструмент си струва и кой не(не казвам, че това е така на 100%). Но понякога стоката си личи от самия външен вид, когато човек се вгледа и огледа добре. Сигурно има и други тънки тарикатлъци да се разбере. Аз отдавна съм се отказал да разчитам на късмет за тези неща, при мен винаги този начин е губещ 

marian1
- майстор
Аз рядко ползвам хоби машина, но чуя ли за лош сервиз - тази марка вече не я виждам на рафта! Имам контакти тук, там и за сега се оправям - срещата ми с ейнхел ми се свежда до контакт със сервиза им. Счупи се превключвател на приятелче на машина. Видях че и ейнхел имат същата, и се обадих да питам, да си купя въпросната ос. Отговора беше - не можем да ви го доставим - е как така, попитах аз - аз си купувам ваша машина - а вие не може да доставите резервната част? В разговора не бях пояснил, че машината не е тяхна .... това ме убеди, че не е нужно да ходя до сервиза и с дебела черта да задраскам марката!
Stefan_62
- майстор
Какво да ви кажа отвратителна работа, когато се стигне до сервизното им обслужване /имам чувството, че там работят некадърници, които само си получават заплатите и не вършат никаква работа/, говоря за сервиза във Варна. Имам моторна коса и помпа за мръсна вода на същата фирма. Преди две години косата отказа да пали /беше още в гаранция/, занесох я в Практикер /забравих да кажа, че и двете са закупени от там/ приеха я за ремонт с уговорката, че ще е готова след около месец. До тук добре, но после се започна ходене по мъките. Обаждат ми се от магазина да отида да си я взема и след като бях при тях ми връчват констативен протокол в който чета, че повредата не е отстранена поради факта, че не са спазени гаранционните условия от страна на купувача. Тоест, повредата е задрало бутало в цилиндъра, поради факта, че не съм спазвал точната пропорция бензин-масло. Преди да продължа само да кажа, че преди да я дам за ремонт си поставих белези за да видя дали изобщо ще я отворят/не я бяха бутнали/. Както и да е звъня в сервиза и питам представилият се "майстор", как констатираха, че горивото не е в точната пропорция, а той ми отговар, че при тези симтоми /тоес не пали/ значи е задрало буталото и вината е в мен. Искам само да уточня, че имам и моторна резачка на "Хусварна" от доста години и си правя горивото еднакво е за двете и никога не ползвам старо направено. Добре мислех да се жалвам в КЗП, но върви доказвай. Поинтересувах се от майстора който ми подържа резачката и той ми каза, че това задиране може да се дължи и на неправилна заводска регулировка на карбуратора. В крайна сметка намерих сервизв който да ми я направят за 100лв./и сега си работи без проблемно втора година/, а въпросните майстори от Варна ми искаха 250лв., ако ми я отремонтират извън гаранционно. Колкото до помпата нямам проблеми, но разликата м/у двете е, че на косата пише "Einhell", а на помпата "Einhell-Bavaria", явно има някъква разлика при производстото на двете марки. Einhell-а са сини, а "Einhell-Bavaria" са жълти. Бяха ми казали, че вторите се правят в Германия, но не съм сигурен въпреки, че на помпата пише, че е произведена там. Ами това е от мен, вече и аз я заобикалям тази марка и то заради сервизното им обслужване. 

bulhomes2
- майстор
Перфораторите на Райдер са доста сполучливи. Само хубави неща чувам за тях, а и аз има такъв от 5-6 години - няма грешка. Но другите неща са си гола вода и са на едно с Ейнхел, Бюджет и т.н. Колкото неща имам от тях - след всяка по-сериозна работа са в сервиз. Първата ми дрелка беше Ейнхел. Да не дам 120лв за зелен Бош дадох 100лв за Ейнхел и след година пак дадох 120 за Бош... Та от тогава Ейнхел ги подминавам като символ на най-големия боклук.
ПП. Като ще е боклук - поне да е евтин. Вкъщи имам една дрелка за 15 лв от Кауфланд. Само кочаните с фактури си дупча с нея. Веднага подмирисва на изгоряло, но за това става.
ПП. Като ще е боклук - поне да е евтин. Вкъщи имам една дрелка за 15 лв от Кауфланд. Само кочаните с фактури си дупча с нея. Веднага подмирисва на изгоряло, но за това става.
Тема "От проблем с машина ЕНХЕЛ до решение !" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература