• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
messershmit77 - специалист
Преди време имах подобен проблем,стаите ,които направихме бяха изгърбени с 10 см в средата.В твоя случай трябва да наредиш подходящи гредички напречно на съществуващите ,като ги нагласиш в една равнина,отгоре осб и това е,успех.
шоп - майстор
fastedy, сега няма провисване на тавана, но като го натовариш с 110-130 + допълнителното финишно покритие кв на квадрат ще провисне. Не си дал квадратурата на замазката но помисли дали искаш да сложиш няколко тона над главите на хората отдолу.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сух под.
Stefan_62 - майстор
Ако случайно се спреш на циментовата замазка, задължително сложи арматура ф18-20 през тухла /тоест махаш тухла и слагаш там арматурата/ иначе рискуваш да ти провисне тавана рано или късно от тежеста. Аз съм пред същата дилема, но май ще се спра на рамка, вата и ОСБ плоскости, по бързо се прави, а и цените са почти еднакви.
fastedy - напреднал
благодаря на всички. насочвам се към сухото строителство. Но искам да питам .Тези гипсофазерни плоскости
може ли да се полагат в-ху гредореда оли трябва осова нпр. ОСБ. на демото ги полагат в-ху изграден под
infomar
Колега, има много начини за полагане и ако се съобразиш с абсолютно всичко... накрая ще се откажеш. Прекалено са го усложнили...
Ако имаш дъски, постави отгоре един найлон 4лв/кг. и поставяй плоскостите, ако не е равно - изравни го с летви пред 50 см. и мястото между тях запълни с перлит или др. Аз поставих върху дъсченият под 5 см. изолация (от твърдата за под) и от горе полиетилен и ....плоскостите... отгоре каквото искаш.

П.С.
Не ти казвам да не се съобразиш с всички научни изисквания..
housedoktor - майстор
Категорично препоръчвам сух под в твоя случай.
  • 1
  • 2

Тема "циментова замазка върху гредоред.Удачно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: