След поставяне на ПВЦ дограмата трябваше да се обърне дограмата,но поради това че майсторите ми казаха 90 лв.максимум за един прозорец,реших да си го направя сам.
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
9 мнения в "Обръщане на PVC прозорец"
След ремонта се получи това.Мисля че стана,като за първи път.
баш аматьора
- напреднал
tysonlkr написа:Като гледам първите снимки, тези където са монтирали дограмата са къртили яко, или пък не са уцелили размера на прозорецаНаправо не са уцелили размера на прозореца,гледай що пяна и клепета са вкарали калпазаните-дограмджий!Ей това е било за голям скандал пред шефа на фирмата!![]()
Иначе си се справил с обръщането

marmoz
- специалист
баш аматьора написа:Да ви корегирам и двамата колегиtysonlkr написа:Като гледам първите снимки, тези където са монтирали дограмата са къртили яко, или пък не са уцелили размера на прозорецаНаправо не са уцелили размера на прозореца,гледай що пяна и клепета са вкарали калпазаните-дограмджий!Ей това е било за голям скандал пред шефа на фирмата!![]()
Иначе си се справил с обръщанетоКолега поздравления,ти си се добил да пълниш,и си се справил отлично

При демонтаж на двукрил дърен прозорец от старите сгради /някъде преди 1960 строени/ дупката която зеива е от 15 до 20 см, но погледнат отвън прозорецит покрива перфектно

П.П.Масовата грешка е че се сменят прозорците а не се предвижда дебелина за външната странична изолация,т.е най-добре е размерите да са с 5 см по малки от светлият размер,ама ние дограмджиите се набутваме с пяна така че .....

баш аматьора
- напреднал
Съгласен съм,колега Мармоз,ама когато оформяха прозорците в службата-гара,строителство от 50 те год.-с масивни двукрили прозорци-никъде не видях дупки по-големи от 8 до 10 см.!Гледани отвътре,подобни оформяния при сграда старо строителство,е характерна за тях доста по голяма дълбочина,в следствие на дебелия зид,а от снимките на колегата-такава дълбочина не се вижда!Тогава.....! 

Малко пояснения.Жилището е тухла и наистина при демонтажа на старата дървена дограма се отвореха огромни дупки,направо се виждаха тухлите.Момчето което вземаше размерите се справи много добре,от вън дограмата залепна перфектно.Поздравявам и монтажниците които също много добре се справиха с монтажа.И аз се изненадах след като се махна старата дограма,затова един майстор като видя колко трябва да се запълва ми каза 90 лева . Видяха ми се много и реших да се заема сам.
Тема "Обръщане на PVC прозорец" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература